NEPLP ar MTG pārrunās domstarpības ar «Lattelecom»; soda sankcijas nevar piemērot (25)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Nacionālā plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP), iespējams, rīt varētu tikties ar koncernu «Modern Times Group» (MTG) un pārrunāt MTG domstarpības ar «Lattelecom».

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aija Dulevska, rīt ir ieplānota tikšanās ar MTG pārstāvjiem «par citiem jautājumiem», taču šajā situācijā NEPLP noteikti ar MTG runās par abu kompāniju nespēju vienoties un aicinās turpināt sarunas starp MTG un «Lattelecom». Līdzīgas pārrunas ar MTG bijušas jau iepriekš, taču acīmredzot bez rezultātiem.

Dulevska kā NEPLP pārstāve pauž nožēlu par divu kompāniju strīdu, kas ietekmēšot lielu daļu Latvijas iedzīvotāju, arī viņu pašu personīgi, taču norāda, ka NEPLP nav tiesību iejaukties divu komerciālu uzņēmumu iekšējās lietās, tāpat NEPLP pēc likuma nav tiesību noteikt, kādām televīzijas programmām paketē obligāti jābūt. NEPLP šajā gadījumā nevar arī piemērot nekādas sankcijas.

«Ja kāds no komerciālajiem operatoriem grib iekļaut jaunu kanālu savā sarakstā, NEPLP nevar to neapstiprināt, tāpat NEPLP nedrīkst aizliegt kādu kanālu izņemt no piedāvājuma», norāda Dulevska.

Situāciju gan varētu mainīt jaunais likumprojekts, kurš paredz izmaiņas kanālu «pamatpaketēšanas» likumā. Dulevska skaidro, ka rīt Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē tiks iztirzātas nepieciešamās izmaiņas, lai turpmāk ar likumu būtu noteiks par obligātu visās platformās iekļaut nacionālos kanālus, kā arī noteiktu šāda satura daudzumu.

Tiesa, kad šis likumprojekts varētu virzīties tālāk, nav zināms, jo, kā norāda Dulevska, ir daudzas citas nepilnības šajā likumā, kas jālabo, tādēļ likumprojektam līdz beigām «garš ceļš vēl ejams».

Par situāciju ar MTG un «Latttelecom» arī NEPLP vadītājs Ainārs Dimants biznesa portālam «Nozare.lv» apstiprināja, ka NEPLP likumiski nav tiesību iejaukties divu «komerciālu kompāniju» strīdā. Dimants gan cer, ka abas puses vēl spēs vienoties, jo «abas kompānijas ir pietiekami lielas un zaudējumi šādā gadījumā būs pārāk lieli».

Kā ziņots, «Lattelecom» sācis atslēgt TV3 kanālu interaktīvajā televīzijā, un no rītdienas, 2.aprīļa, šis kanāls «Lattelecom» skatītājiem vairs nebūs pieejams, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Bite.

Mediju grupai «Modern Times Group» (MTG) un «Lattelecom» vakar nav izdevies panākt vienošanos par jaunu kanāla TV3 retranslācijas līgumu, līdz ar to no 2.aprīļa «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3, tā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, MTG aicina izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā «TVplay» un «TVplay» aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas, uzsverot, ka jau tagad ik nedēļu šo iespēju izmanto aptuveni 115 000 interneta lietotāju.

Zandersone skaidroja, ka tikšanās laikā nav izdevies panākt vienošanos, savukārt citas tikšanās vairs nav plānotas.

«Lattelecom» savukārt paziņoja, ka uzskata, ka šāds solis informatīvo telpu būtiski neietekmēs un TV3 saturu būs viegli kompensēt. «Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildu finansējuma avotus - gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā «must carry» statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi -, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā,» norāda «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

«Lattelecom» Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika ir pārliecināta, ka «Lattelecom» izdosies kompensēt šī kanāla neesamību, jo gandrīz 80% TV3 piedāvātā satura ir skatāms kādā citā «Lattelecom» TV kanālā. «Atlikušos 20% piedāvājam aizvietot ar ļoti līdzvērtīgu saturu.»

«Lattelecom» interaktīvās televīzijas skatītājiem piedāvās skatīties izklaides kanālu visai ģimenei «Fox» un «Fox Life», kas piedāvā pasaulē slavenas filmas un TV šovus.

«Lattelecom» norāda, ka MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādējādi «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas «Lattelecom» kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem kā «Discovery», «Eurosport», «CNN», «BBC», «Fox», «National Geographic» un citiem. «Lattelecom» šādam cenu diktātam nepiekāpšoties.

Komentāri (25)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu