TV3 aizkaitina «Lattelecom» izteikumi (274)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: davydubbit, CC BY-NC-SA 2.0

TV3 pārstāvji, runājot par nenoslēgto līgumu ar «Lattelecom» un TV3 raidīšanas pārtraukšanu interaktīvajā televīzijā, uzsver, ka publiskajā telpā izskanējusi arī nepatiesa informācija no «Lattelecom» puses.

MTG pārstāve Marta Zandersone TV3 vārdā norāda, kuri apgalvojumi pēc uzņēmuma domām ir nepatiesi.

«Ja netiks panākta vienošanās, un «Lattelecom» turpinās izmantot savu tirgus varu, tad ir iespējams, ka kanāls TV3 vairs nebūs redzams «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā. TV3 pauž nožēlu, ka to dara uzņēmums, kurš pieder Latvijas valstij. TV3 uzskata, «Lattelecom» grauj Latvijas informatīvo telpu sarežģītos ārpolitiskos apstākļos. Ja «Lattelecom» tā turpinās, veiks «lāča pakalpojumu» Krievijas kanāliem, kuri turpina nostiprināt savas pozīcijas. TV3 rīcībā esošie dati liecina, ka marta mēnesī, piemēram, kanāls PBK ierindosies 2.vietā uzreiz aiz TV3,» norāda telekanāla pārstāve.

TV3 vērš skatītāju uzmanību arī uz to, kā «Lattelecom» ieguva šī brīža ietekmi tirgū», pieminot necaurspīdīgo un sasteigto digitalizācijas procesu. «Pēc TV3 aplēsēm, šobrīd «Lattelecom» pieder virs 40% no kopējā maksas televīzijas pakalpojumu tirgus. Pārrunās «Lattelecom» izmanto savu tirgus varu un nepārtraukti pieprasa licences maksas samazinājumu un papildus atlaides, tādejādi vēl nostiprinot savu tirgus pozīciju,» norāda Zandersone.

TV3 pārstāvji skaidro - «Lattelecom» apgalvojums, ka TV3 pieprasa par 60% vairāk nekā iepriekšējā gadā, neatbilst patiesībai. Tiesa gan, TV3 neatklāj, kāds ir pieauguma skaitlis, norādot, ka tas ir pārrunu objekts.

Zandersone norāda: «Tas, ko var atklāt - TV3 prasa mazāk nekā 0,18 eiro par skatītāko Latvijas kanālu TV3. «Lattelecom» savukārt no klientiem par interaktīvo televīziju saņem sākot no 9,32 eiro un skatītājs to var iegādāties tikai kopā ar «Lattelecom» internetu, kura cena ir vēl 14,90 eiro.»

MTG pārstāvji uzskata, ka TV3 prasītā summa ir niecīga salīdzinājumā ar to, ko «Lattelecom» maksā skatītājs.

MTG atgādina, ka kvalitatīvas programmas ražošanas izmaksas ir ļoti lielas, kā piemēru minot viena seriāla izmaksas - 7000 eiro, vienas ziņu epizodes izmaksas - 5500 eiro, kā arī viena lielā vakara šova izmaksas - 24 000 eiro.

«Jāņem vērā, ka līdz 2013.gada 1.aprīlim «Lattelecom» vispār nemaksāja TV3 par satura veidošanu. «Lattelecom», pārdod tālāk saviem klientiem TV3 veidoto saturu, pelnījis jau daudzu gadu garumā,» savā paziņojumā norāda MTG pārstāji.

Zandersone norāda: «Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, aicinām izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā «TVPlay» un «TVplay» aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas maksas televīzijas platformas.»

Komentāri (274)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu