KP līdz lēmuma pieņemšanai nekomentēs «Lattelecom» un MTG strīdu (10)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: *USB*, CC BY-SA 2.0

Kamēr Konkurences padome (KP) izvērtē telekomunikāciju uzņēmuma SIA «Lattelecom» iesniegumu par mediju grupas «Modern Times Group» (MTG) rīcību, iestāde abu uzņēmumu strīdu nekomentēs.

Kā biznesa portālam «Nozare.lv» norādīja KP pārstāve Paula Vilsone, patlaban KP ierastajā kārtībā turpina izskatīt šā gada martā saņemto «Lattelecom» iesniegumu par MTG rīcību.

«Plašākus komentārus KP par situāciju sniegs pēc lēmuma pieņemšanas,» uzsvēra konkurences uzrauga pārstāve.

Viņa atgādināja, ka iesnieguma izskatīšanas termiņš ir viens mēnesis no tā saņemšanas brīža, taču iesnieguma izvērtēšanu papildu informācijas gadījumā KP var pagarināt par vēl vienu mēnesi.

Kā ziņots, «Lattelecom» sācis atslēgt TV3 kanālu interaktīvajā televīzijā, un no rītdienas, 2.aprīļa, šis kanāls «Lattelecom» skatītājiem vairs nebūs pieejams, biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Bite.

Mediju grupai «Modern Times Group» (MTG) un «Lattelecom» vakar nav izdevies panākt vienošanos par jaunu kanāla TV3 retranslācijas līgumu, līdz ar to no 2.aprīļa «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3, tā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, MTG aicina izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā «TVplay» un «TVplay» aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas, uzsverot, ka jau tagad ik nedēļu šo iespēju izmanto aptuveni 115 000 interneta lietotāju.

Zandersone skaidroja, ka tikšanās laikā nav izdevies panākt vienošanos, savukārt citas tikšanās vairs nav plānotas.

«Lattelecom» savukārt paziņoja, ka uzskata, ka šāds solis informatīvo telpu būtiski neietekmēs un TV3 saturu būs viegli kompensēt. «Lai arī pēdējos pāris gadus MTG par prioritāti ir virzījis vietējā satura ražošanu, meklējot dažādus papildu finansējuma avotus - gan apvienojoties ar LNT, gan panākot grozījumus tā saucamā «must carry» statusā, gan atstājot bezmaksas apraidi -, diemžēl pašu ražotais saturs kanālā TV3 nepārsniedz vien pāris stundas dienā,» norāda «Lattelecom» pārstāve Līga Bite.

«Lattelecom» Televīzijas biznesa daļas direktore Inga Alika ir pārliecināta, ka «Lattelecom» izdosies kompensēt šī kanāla neesamību, jo gandrīz 80% TV3 piedāvātā satura ir skatāms kādā citā «Lattelecom» TV kanālā. «Atlikušos 20% piedāvājam aizvietot ar ļoti līdzvērtīgu saturu.»

«Lattelecom» interaktīvās televīzijas skatītājiem piedāvās skatīties izklaides kanālu visai ģimenei «Fox» un «Fox Life», kas piedāvā pasaulē slavenas filmas un TV šovus.

«Lattelecom» norāda, ka MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādējādi «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas «Lattelecom» kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem kā «Discovery», «Eurosport», «CNN», «BBC», «Fox», «National Geographic» un citiem. «Lattelecom» šādam cenu diktātam nepiekāpšoties.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu