TV3 atslēgšana no «Lattelecom»: divi tālākie iespējamie scenāriji (325)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pakalpojumu sadārdzinājumu, kas licis «Lattelecom» atteikties no TV3 pārraides interaktīvajā televīzijā, visdrīzāk, izraisījusi «Media Times Group» vājā izpratne par interaktīvo televīziju kā satura piegādes paveidu, biznesa portālam «Nozare.lv» paziņoja bijušais «Baltcom TV» valdes loceklis Gints Kiršteins.

Sarežģījumi, veicot sarunas ar MTG, esot bijuši jau iepriekš un grūtības veikt pilnvērtīgu komunikāciju pastiprinājis fakts, ka lēmumi tiekot pieņemti uzņēmuma mītnes zemē Zviedrijā. Kiršteinam esot radies iespaids, ka MTG savā domāšanā vēl nespējot pārslēgties uz moderno interaktīvo televīziju, ko iespējams patērēt arī no dažādām planšetēm un viedtālruņiem. Tādēļ arī sarežģījumi radušies tieši TV3 pārraidē «Lattelecom» interaktīvās televīzijas lietotājiem.

Atsaucoties uz savu darba pieredzi «Baltcom TV», Kiršteins minēja, ka, strādājot pie uzņēmuma interaktīvās televīzijas sistēmas, bijis neizpratnē par MTG prasību obligāti iekļaut reklāmas arhīva raidījumiem. Prasība esot neizprotama, jo uzņēmums jau papildus maksājot par tiesībām iegādāto saturu uzglabāt arhīvā noteiktu laiku.

Līdz ar interaktīvās televīzijas īpatsvara palielināšanos ticams, ka varētu mainīties arī reklāmdevēju prasības. Kā zināms, interaktīvā televīzija ļauj sākt raidījumu skatīšanos ar nelielu novēlošanos, kas ļauj reklāmas izlaist. Līdzīga funkcionalitāte pieejama arī arhīvā, kur skatītājam ir pilnīga kontrole pār satura atskaņošanu.

«Baltcom TV» sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Līne «Nozare.lv» apstiprināja, ka pašlaik ar MTG jauns līgums neesot noslēgts un esošais esot pagarināts vēl uz diviem mēnešiem.

Lai arī «Baltcom TV» jau ir izstrādājis savu interaktīvās televīzijas sistēmu, tomēr esot maz ticams, ka šo divu mēnešu laikā tā tikšot ieviesta. Kiršteins pieļāva, ka, ieviešot interaktīvo TV, līdzīgā situācijā kā šobrīd «Lattelecom» varētu nokļūt arī «Baltcom».

«Lattelecom» un MTG attiecību saspīlējuma nākotne lielā mērā esot atkarīga no diviem situācijas attīstības scenārijiem, norādīja Kiršteins.

Viena no iespējām ir, ka TV3 atslēgšanas gadījumā no «Lattelecom» sāks masveidā aizplūst klienti, kā dēļ uzņēmums būs spiests pieņemt bargos līguma nosacījumus. Par to gan Kiršteins ļoti šaubās, atsaucoties uz 2009.gadu, kad TV3 no «Lattelecom» interaktīvās televīzijas bija izņemts uz vairākiem mēnešiem, un īpašu skatītāju aiziešanu tas neizraisīja.

Saskaņā ar otru scenāriju «Lattelecom» klienti nekur neaizplūdīs, savukārt MTG tajā pašā laikā pazaudēs lielu daļu auditorijas un būs spiests piekāpties, savas versijas ieskicēja nozares pazinējs.

Kā ziņots, mediju grupai MTG un «Lattelecom» nav izdevies panākt vienošanos par jaunu kanāla TV3 retranslācijas līgumu, līdz ar to no 2.aprīļa «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3.

Komentāri (325)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu