«Lattelecom» saistībā ar TV3 atslēgšanu saņēmis 800 iedzīvotāju zvanus (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

«Lattelecom» saistībā ar TV3 kanāla atslēgšanu interaktīvajā televīzijā saņēmis aptuveni 800 iedzīvotāju zvanus, tā biznesa portālam «Nozare.lv» pastāstīja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību projektu vadītāja Līga Bite.

Bite norāda, ka uzņēmums kopumā dienā saņem aptuveni 2000 klientu zvanu, un šodien 40% no tiem bijuši saistīti ar kanāla TV3 atslēgšanu. Lielākoties cilvēki interesējušies par pašu faktu, vai patiešām TV3 interaktīvajā televīzijā vairs nebūs skatāms, citi vēlējušies noskaidrot, kur iepriekš iecienītos seriālus un raidījumus var noskatīties.

«Lattelecom» ārvalstu seriālus iesakot skatīties citos tā piedāvātajos kanālos, savukārt dažādus latviešu ražotus raidījumus - TV video nomā, kura patlaban interaktīvās televīzijas skatītājiem ir par brīvu.

Aptuveni desmit no «Lattelecom» klientiem TV3 neesamības dēļ brīdinājuši, ka, iespējams, mainīs kabeļoperatoru.

Kā ziņots, no šodienas «Lattelecom» interaktīvās televīzijas lietotājiem vairs nav pieejams kanāls TV3.

Tā kā mediju grupai «Modern Times Group» (MTG) un «Lattelecom» nav izdevies panākt vienošanos par jaunu līgumu, «Lattelecom» atslēdz TV3 kanālu interaktīvajā televīzijā, un no 2.aprīļa šis kanāls «Lattelecom» skatītājiem vairs nav pieejams, tā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Lattelecom» sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Bite.

Bite norāda, ka kopumā 40% no «Lattelecom» klientiem ir televīzijas abonētāji, no tiem gandrīz vienādās daļās - virszemes televīzijas un interaktīvās televīzijas lietotāji. Tādēļ kopumā šīs izmaiņas varētu skart ap 20% «Lattelecom» klientu. Precīzi, cik daudz ir interaktīvās televīzijas lietotāju, Bite neatklāj, norādot, ka «uzņēmums patlaban konkrētu skaitli nevēlas izpaust».

Tāpat esot pāragri runāt par zaudējumiem, kas radīsies pēc TV3 kanāla atslēgšanas.

Kā ziņots, lai kompensētu šī kanāla neesamību, jau kopš vakardienas «Lattelecom» interaktīvajā televīzijā videonomā pieejamās filmas skatāmas bez maksas, tā teikts uzņēmuma tvitera kontā.

Jau vēstīts, ka mediju grupai «Modern Times Group» (MTG) un «Lattelecom» pirmdien nav izdevies panākt vienošanos par jaunu kanāla TV3 retranslācijas līgumu, līdz ar to no 2.aprīļa «Lattelecom» nav tiesību pārraidīt kanālu TV3, tā biznesa portālu «Nozare.lv» informēja MTG sabiedrisko attiecību vadītāja Marta Zandersone.

Tos skatītājus, kurus šis lēmums ietekmē, MTG aicina izmantot lielāko nacionālo video portālu Latvijā «TVplay» un «TVplay» aplikāciju mobilajās ierīcēs vai citas televīzijas platformas, uzsverot, ka jau tagad ik nedēļu šo iespēju izmanto aptuveni 115 000 interneta lietotāju.

«Lattelecom» norāda, ka MTG par 60% ir paaugstinājis kanāla TV3 retranslācijas maksu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, tādējādi «Lattelecom» satura maksājums koncernam MTG par tā sešiem kanāliem būtiski pārsniedz izmaksas, kādas «Lattelecom» kopsummā maksā tādiem starptautiskiem kanāliem kā «Discovery», «Eurosport», «CNN», «BBC», «Fox», «National Geographic» un citiem. «Lattelecom» šādam cenu diktātam nepiekāpšoties.

Savukārt MTG noliedz «Lattelecom» izplatīto informāciju, ka TV3 pieprasījusi par 60% augstāku maksu nekā iepriekšējā gadā.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu