Aicina uz talku Gaujas nacionālajā parkā (13)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Lai sakoptu Amatas taku, Gaujas nacionālā parka (GNP) tūrisma klasteris un Amatas novada pašvaldība sadarbībā ar Dabas aizsardzības pārvaldi aicina iedzīvotājus 11.maijā piedalīties pavasara talkā.

"Sakopsim vienu no krāšņākajiem Amatas takas posmiem – ģeoloģisko taku no Melturu tilta līdz Kārļu zivjaudzētavai un Ainavu krauju. Tūristu taka jau gadu desmitiem ir iecienīts maršruts, pirms aktīvās pārgājienu sezonas sākuma to nepieciešams sakopt un atjaunot tās labiekārtojumu," aicina talkas rīkotāji.

Tikšanās nozīmēta 11.maijā plkst.11.00 auto stāvlaukumā pie Melturu tilta. Rīkotāji aicina iesaistīties visu GNP esošo pilsētu un novadu iedzīvotājus, sporta un tūrisma aktīvistus, dabas draugus un lietpratējus.

Jāierodas ar labu omu, līdzi jāņem darbarīki, kas varētu noderēt - mačetes, krūmu šķēres, arī darba cimdi, atkritumu maisi u.c. Noteikti noderēs motorzāģis, lai novāktu vēja lauztus un taku aizšķērsojušus kokus.

Tiks atjaunoti marķējumi – oranžas rombveida atzīmes uz kokiem, kas palīdzēs ceļotājiem sasniegt galamērķi un gājiena laikā izbaudīt Amatas upes ielejas dabas skaistumu no vairākiem skatu punktiem, kā arī apskatīt dažādus dabas objektus, kā piemēram, smilšakmens atsegumus, iespaidīgus skudru pūžņus, bebru būves u.c.

Pagājušā rudens talkā, kas notika pagājušā gada oktobrī, atsaucība bija liela – ieradās ap piecdesmit talcinieku, gan vietējie iedzīvotāji, gan siguldieši, arī rīdzinieki. Tika sakopts Amatas takas posms no Kārļu zivjaudzētavas līdz Zvārtes iezim.

Pēc labi padarīta darba visi talcinieki tiks cienāti ar gardu zupu un siltu tēju.

Lūgums talkai iepriekš pieteikties pa e-pastu turisms@and.lv vai pa tālruni +371 28681083

Gaujas nacionālā parka tūrisma biedrība (agrāk - Siguldas reģiona tūrisma biedrība) no 2012.gada septembra realizē projektu «Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera attīstība», tādējādi veicinot vairāk nekā 50 iesaistīto pušu, galvenokārt, tūrisma uzņēmēju un pašvaldību, kā arī Vidzemes Augstskolas un Dabas aizsardzības pārvaldes, kopīgu sadarbību ar mērķi paaugstināt konkurētspēju starptautiskā tirgū, palielināt apmeklētāju uzturēšanās laiku galamērķī, mazināt tūrisma sezonalitātes ietekmi, veicināt piedāvājuma kvalitātes izaugsmi, nodrošināt ilgtspējīgu attīstību un optimālu iesaistīto resursu izmantošanu un visu partneru apspriestu lēmumu pieņemšanu.

Projekts «Gaujas nacionālā parka tūrisma klastera attīstība» atbalstīts Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) darbības programmā «Uzņēmējdarbība un inovācijas» aktivitātē «Klasteru programma».

Komentāri (13)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu