Lemberga izteikumi par NATO karavīriem priecē Krievijas medijus (579)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ventspils mēra Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») izteikumi par NATO karavīriem Ventspilī plaši aprakstīti Krievijas valsts medijos.

Angliski vēstošais izdevums «Voice Of Russia» rakstu papildinājis ar plašiem Krievijas sūtņa NATO Aleksandra Gruško izteikumiem, kuros viņš militārajai aliansei piedēvē «mākslīgi uzkurinātu retoriku» un «starptautisko norunu pārkāpšanu», plānojot militāro infrastruktūru Baltijā un Polijā.

Jau ziņots, ka no 9.maija līdz 22.maijam Latvijā norisinās starptautiskā mīnu meklēšanas operācija «Open Spirit 2014». Tās sākumfāzē pagājušās nedēļas nogalē Ventspils ostā bija pietauvojušies NATO kuģi. Operācijā piedalās pavisam 26 karakuģi no NATO un Eiropas Savienības valstīm - ASV, Vācijas, Francijas, Dānijas, Zviedrijas, Igaunijas, Lietuvas, Norvēģijas, Beļģijas, Somijas, Polijas, Nīderlandes, Kanādas un Portugāles pretmīnu cīņas vienības.

Pagājušās nedēļas nogalē Ventspilī notikuši vairāki incidenti, kuros cietuši starptautiskajā mīnu meklēšanas operācijā «Open Spirit 2014» iesaistītie jūrnieki. Vissmagāk cietis kāds nīderlandietis, kurš ar nopietnu galvas traumu ievietots Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas reanimācijas nodaļā.

Agrā svētdienas rītā Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķi slimnīcā nogādājuši 21 gadu vecu Nīderlandes jūrnieku ar smagu galvas traumu, sejas kaulu lūzumiem un smadzeņu tūsku, aģentūra LETA uzzināja slimnīcā.

Jūrnieks bija cietis incidentā netālu no kādas izklaides vietas Ventspilī. Aizvadītājās brīvdienās slimnīcas traumpunktā medicīniskā palīdzība sniegta vēl dažiem NATO jūrniekiem, kuri iekūlušies incidentos, par spīti brīdinošām rekomendācijām apmeklējot naktsklubus Ventspilī. Pārējo cietušo traumas gan bijušas salīdzinoši vieglākas, un pēc medicīniskās palīdzas saņemšanas uzturēties slimnīcā viņiem vairs nav bijis nepieciešams.

Arī iepriekš Lemberga izteikumi naski citēti Krievijas oficiālajā presē. Iepriekš vislielāko uzmanību Krievijas mediji gan pievērsuši Lemberga ironiskajai piezīmei, ka NATO karavīru ierašanās Ventspilī varētu sekmēt prostitūtu nodarbinātību.

«Ventspilij tas būtu ļoti izdevīgi. Atbrauks 1000 NATO karavīri, un pilsētā strauji palielināsies prostitūtu skaits. No tā ieguvēji būs kafejnīcas, restorāni un prostitūtas,» sacīja Lembergs.

Toreiz vēstījumu par Lembergu Krievijas medijs «Newsru.com» papildinājis ar apjomīgu fona tekstu par prostitūtām. «Jāatzīmē, ka šīs Baltijas valsts iedzīvotāji aktīvi apspriež problēmas par NATO karavīru seksuālo vajadzību apmierināšanu un ar to saistītajiem ieguvumiem,» apgalvo Krievijas medijs.

Komentāri (579)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu