Arī Straujuma nosoda Lemberga izteikumus (71)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) nosoda Ventspils pilsētas domes vārdā izteiktos apgalvojumus un bezatbildīgo retoriku attiecībā uz NATO spēku klātbūtni Latvijā.

Ar preses sekretāres Džeinas Tamuļevičas starpniecību Straujuma norāda, ka NATO karavīri Latvijā ir ieradušies pēc Latvijas valdības ielūguma. Ņemot vērā sarežģīto starptautisko situāciju, kas izveidojusies pēc Krievijas klaji agresīvās rīcības Ukrainā, šobrīd jo īpaši kā jebkad ir svarīga citu alianses militārpersonu klātbūtne Latvijā. NATO karavīri ir arī Latvijas karavīri un mūsu valstī viņi ir Latvijas un tās sabiedrības aizstāvji.

«Nav attaisnojumu nepiedienīgai uzvedībai, bet vēl mazāk attaisnojama ir vardarbība un smagu miesas bojājumu nodarīšana, kas 10. un 11.maijā piedzīvota Ventspilī,» norāda Straujuma.

Tamuļeviča uzsver, ka nodarījumus izmeklē tiesībsargājošās iestādes un Ministru prezidente personīgi seko izmeklēšanas gaitai. Ministru prezidente cer, ka pēc iespējas drīz izmeklēšana atklās patiesos notikumu apstākļus un vainīgos, kas tiks sodīti likumā noteiktajā kārtībā. Ministru prezidente arī vēlas atgādināt, ka par kārtību pilsētā ir atbildīga pašvaldība.

Lai apspriestu drošības stāvokli pašvaldībās, Ministru prezidente ir uzdevusi sasaukt koalīcijas sadarbības padomes darba sēdi, kas notiks piektdien plkst. 9 Ministru kabinetā.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu