Zatleram par Lemberga rīcību vairs smaidīt negribas (246)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Ja Ventspils mērs Aivars Lembergs stāsta, ka viņa bērni nav viņa radinieki un aizmirst seifa kodu, par to var tikai pasmaidīt, bet, ja tiek runāts par militārām mācībām, smaidīšanai vairs nav vietas, sarunā Latvijas Radio atzina Saeimas Nacionālās drošības komisijas (NDK) priekšsēdētājs Valdis Zatlers.

Zatlers norādīja, ka drošības jautājumos Lembergs ir diletants, piebilstot, ka viens cilvēks tomēr nevar zināt visu.

Viņš uzsvēra, ka Ventspils, kas stāsta, ka tā ir viesmīlīga, varēja piestrādāt pie tā, lai brīdinātu sabiedrotos par riskiem, ka pilsēta nav droša un ir vietas, kuras labāk neapmeklēt – tā par NATO karavīru piekaušanas gadījumu sacīja Zatlers.

Zatlers uzsvēra, ka Lemberga paustais ir attieksme pret mūsu drošību un tiem, kas dodas mums palīgā, un tas jau ir politisks jautājums, vai cilvēki, kas dzīvo Latvijā, var mierīgi noskatīties, kā viens cilvēks runā Krievijas propagandas stilā.

«Ja to saka pilsonis uz ielas vai piketā, tas viss ir pieņemami, jo mums ir vārda brīvība, bet, ja to demonstrē pilsētas mērs, kurš uzņem NATO kolektīvās mācības, tas ir cits jautājums,» viņš sacīja.

Zatlers uzskata, ka šis jautājums būtu jāskata ZZS politiskajā forumā un politiskajam spēkam būtu jāatbild, ko nozīmē viņu politiskā partnera izteicieni.

Savukārt labklājības ministrs Uldis Augulis Latvijas Televīzijas raidījumā «Rīta Panorāma», lūgts komentēt Lemberga izteikumus, sacīja, ka ZZS tos nekomentēs. Viņš norādīja, ka ZZS oficiālo viedokli, kas skar valsts iekšējo, ārējo drošību, kā arī NATO, pauž aizsardzības ministrs Raimonds Vējonis.

Jāpiebilst, ka Vējonis ceturtdien paziņojumā presei pauda, ka Lembergs rada draudus valsts drošībai.

«Lembergs, lai cik viņš gribētu būt ietekmīgs, neapdraud mūsu iekšējo drošību,» pārliecināts ir Zatlers.

Viņš arīdzan sarunā Latvijas Radio uzsvēra, ka grib, lai katrs iedzīvotājs saprastu - ja mēs nievājoši izturamies pret saviem sabiedrotajiem - cilvēkiem, kas gatavi atdot savu dzīvību par mūsu valsts drošību - tas ir nepieņemami.

«Lembergs spēlē Krievijas mērķu virzienā un tas ir nepatīkami,» rezumēja Zatlers.

Komentāri (246)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu