Lembergs izrunājis domstarpības ar Vējoni (103)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) pagarinās sadarbības līgumu ar «Latvijai un Ventspilij» uz nākamajiem četriem gadiem un šādu nostāju atbalsta gan Latvijas Zemnieku savienība (LZS), gan Latvijas Zaļā partija (LZP), šodien aģentūrai LETA sacīja ZZS Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un LZS priekšsēdētājs Augusts Brigmanis.

Mutiska vienošanās par līguma pagarināšanu esot panākta arī «Latvijai un Ventspilij» vadības līmenī, un no partijas Saeimas deputātiem neesot dzirdēti iebildumi pret šo soli. Brigmanis norādīja, ka jau pašlaik tiek veidots ZZS saraksts 12.Saeimas vēlēšanām, un Kurzemes apgabala sarakstā pirmā vieta ir paredzēta «Latvijai un Ventspilij» un otrā vieta Liepājas partijai. Līdz ar to tēma par to, ka varētu netikt pagarināts sadarbības līgums ar «Latvijai un Ventspilij» ir pilnībā slēgta, akcentēja ZZS frakcijas priekšsēdētājs.

Politiķis skaidroja, ka ZZS veido LZS un LZP, kuras ir noslēgušas savstarpēju sadarbības līgumu. Pēc tam ZZS slēdz sadarbības līgumu ar reģionālajiem politiskajiem spēkiem un to paredzēts noslēgt ar «Latvijai un Ventspilij», Liepājas partiju un Līvānu politisko apvienību.

Taujāts par aizsardzības ministra Raimonda Vējoņa (ZZS) paziņojumu par Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga («Latvijai un Ventspilij») izteikumiem, ZZS frakcijas priekšsēdētājs norādīja, ka šodien Vējonis un Lembergs šo jautājumu ir izrunājuši. Brigmanis atturējās komentēt abu politiķu sarunas saturu.

LZP līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks aģentūrai LETA sacīja, ka partijā pašlaik nav diskutēts par to, ka varētu nepagarināt līgumu ar «Latvijai un Ventspilij». Viņš norādīja, ka šodien ZZS veidojošo partiju panāktā vienošanās noņem šaubas saistībā ar kopīgo nostāju attiecībā uz NATO.

Tuvojoties pašlaik noslēgtā sadarbības līguma beigu termiņam, LZP varētu spriest par tālāko rīcību šajā jautājumā. Taujāts, vai pastāv iespēja, ka līgums ar «Latvijai un Ventspilij» netiks pagarināts, politiskā spēka līdzpriekšsēdētājs norādīja, ka viņš politikā pieļauj visas iespējas. Viņš norādīja, ka nevēlas atbildēt noliedzoši uz jautājumu, vai LZP spriedīs par līguma nepagarināšanu, jo teorētiski var izrādīties, ka par to tiek runāts.

Silenieks pieļāva iespēju, ka, pagarinot līgumu, tiek panākta vienošanās par nostāju kādos aktuālos jautājumos vai tiek nolemts līgumā neapskatīt kādu lietu. Tajā pašā laikā jāņem vērā, ka kandidātu izvirzīšana ZZS sarakstā var notikt, arī nenoslēdzot līgumu. Savukārt ZZS saraksta veidošanu 12.Saeimas vēlēšanām regulē jau pašlaik spēkā esošais līgums.

Kā ziņots, iepriekš gan Vējonis, gan ZZS koalīcijas partneri kritizēja Lembergu saistībā ar viņa par NATO paustajiem izteikumiem.

Savukārt šodien ZZS apvienību veidojošo partiju līderi valdes sēdē vienojās par kopīgu nostāju attiecībā uz Latvijas valsts aizsardzības un drošības situāciju, norādot, ka dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants, aģentūru LETA informēja ZZS preses sekretāre Dace Kārkliņa.

Par šo paziņojumu vienojušies ZZS valdes priekšsēdētājs Uldis Augulis, Brigmanis, Latvijas Zaļās partijas (LZP) līdzpriekšsēdētājs Raimonds Vējonis, partijas «Latvijai un Ventspilij» priekšsēdētājs Aivars Lembergs un Liepājas partijas priekšsēdētāja vietnieks Gunārs Ansiņš.

ZZS ir atbalstījusi Latvijas iestāšanos Eiropas Savienībā un NATO, par to balsojot apvienības Saeimas frakcijas deputātiem. ZZS nostāja un politika nav mainījusies - apvienību veidojošās partijas - LZS, LZP, partija «Latvijai un Ventspilij» un Liepājas partija - ir pārliecinātas, ka dalība NATO ir Latvijas ārējās drošības garants. Vienlaikus būtiski ir sekmēt iedzīvotāju sociālo un ekonomisko drošību un sabiedrības integrāciju, lai stiprinātu iekšējo stabilitāti valstī, norāda ZZS.

Komentāri (103)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu