Ventspilī smagi piekautais NATO jūrnieks tiek turēts mākslīgā miegā (426)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: U.S. Department of Defense Current Photos, CC BY-NC-ND 2.0

Ventspilī piekautais NATO jūrnieks vakar pārvests uz Nīderlandi, vēsta laikraksts «Neatkarīgā».

Cietušā veselības stāvoklis bijis smags, taču pietiekami stabils, lai varētu viņu transportēt uz dzimteni. Kā laikrakstam atklāja Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Reanimācijas nodaļas vadītāja Baiba Rauhvargere, cietušais tiek turēts mākslīgā miegā.

Vakar no rīta Ventspils slimnīcā ieradās speciāli aprīkots transports ar anesteziologu un medmāsu, lai 21 gadu veco pacientu transportētu uz Rīgu un pēc tam ar speciālo sanitāro lidmašīnu uz Roterdamu Nīderlandē.

Jau ziņots, ka Nīderlandes jūrnieks slimnīcā tika nogādāts 11.maijā plkst.4.30.

Trīs dienas vēlāk policija aizturēja četrus jaunus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu starptautisko militāro mācību «Open Spirit» dalībniekam.

Izmeklēšanas laikā noskaidrots, ka naktī pie kādas izklaides vietas Ventspilī izcēlies konflikts starp vairākiem vietējiem iedzīvotājiem un diviem Nīderlandes pilsoņiem - starptautisko militāro mācību dalībniekiem. Pēc konflikta viens ārvalstu jūrnieks ar smagām traumām nogādāts slimnīcā, bet otram hospitalizācija nebija nepieciešama. Par notikušo tika sākts kriminālprocess pēc diviem Krimināllikuma pantiem - par huligānismu, ja tas saistīts ar miesas bojājumu nodarīšanu un izdarīts personu grupā, kā arī par smagu miesas bojājumu nodarīšanu.

Policisti noskaidrojuši iespējamos vainīgos - 1991., 1992., 1994. un 1996.gadā dzimušus vīriešus, kuri trešdien vēlā pēcpusdienā aizturēti.

Komentāri (426)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu