Ārsti satraukti - Latvijā problēmas ar botulīna injekcijām (54)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Latvijas ārsti, kas praktizē botulīna injekciju veikšanu, novēro satraucošu tendenci - Latvijas sievietes arvien biežāk savu skaistumu uztic neprofesionāļiem un izmanto nekvalitatīvus preparātus, tā rezultātā no gaidītā efekta saņemot defektu.

Neprofesionāļa veiktas botulīna injekcijas var izraisīt ne tikai sejas asimetriju, bet arī šķielēšanu un komunicēšanas problēmas, savukārt nekvalitatīvs preparāts var veicināt iekaisumu veidošanos. Izvēle par botulīna injekciju veikšanu ir katra paša ziņā. Taču katram patērētājam, lemjot par botulīna injekciju veikšanu, ir tiesības zināt, kādu efektu no botulīna injekcijām gaidīt un kā pārliecināties par kvalitāti.

Tāpēc, lai Latvijas sievietes, kuras vēlas veikt skaistuma procedūras, nesaskartos ar sekām, ko rada nepareizi veiktas procedūras un, lai tiktu lauzti stereotipi par botulīna efektu – «akmens sejām» un uzrautam uzacīm, pagājušajā nedēļā tika atklāta Franču botulīna skola, kuras mērķis ir ilgtermiņā izglītot un informēt gan medicīnas profesionāļus, gan sabiedrību par botulīna injekciju pielietošanu.

Pagājušajā nedēļā notikušajā izglītojošajā seminārā par botulīna vēsturi, zinātnes sasniegumiem, skaidrojumu, kā atšķiras un kādu efektu gaidīt no dažādām t.s. skaistuma injekcijām, piemēriem un skaidrojumu, kāpēc ir svarīgi izvēlēties sertificētu speciālistu un kāpēc botulīna injekcijas nav kosmētiķu lauciņš uzstājās skaistuma eksperti dr. Jānis Ģīlis (Latvijas Plastisko ķirurgu asociācijas biedrs un Amerikas estētiskās plastikas ķirurģijas asociācijas biedrs), dr. Ināra Stepanova (Latvijas Ārstu kosmetologu asociācijas prezidente) un Nellija Janaus (Latvijas Kosmētiķu un kosmetologu asociācijas prezidente, Rīgas Kosmētikas skolas dibinātāja un prezidente). Pasākumā tika prezentēts arī Franču botulīna skolas ekspertu saraksts, kuru veido speciālisti, kas ir apmācīti botulīna injekciju veikšanā, strādā ar franču botulīnu, kā arī nepārtraukti papildinot zināšanas un iemaņas, botulīna injekcijas veic jau vismaz 5 gadus.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu