Jelgavā atklāj un likvidē «spaisa» ražotni (26)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: el-ville, CC BY-NC-SA 2.0

Zemgales Kriminālpolicijas biroja darbinieki, veicot operatīvos pasākumus, pirmdien Jelgavā aizturēja divas personas par psihoaktīvo vielu glabāšanu un izplatīšanu. Veicot kratīšanu vienā no aizturēto dzīvesvietām, likumsargi atklājuši nelegālo augu maisījumu ražotni, «Apollo» uzzināja policijā.

Aizturēšanas laikā no abām personām policijas darbinieki atsavināja 20 psihoaktīvās vielas iepakojumus, kuri tika nosūtīti ekspertīzei.

Tālāko izmeklēšanas darbību laikā, tika veikta sankcionēta kratīšana vienā no aizturēto dzīvesvietām Jelgavā, kurā tika konstatēta šo psihoaktīvo vielu izgatavošana un fasēšana. Policijas darbinieki notikuma vietā izņēma 18,2 kilogramus apreibinošus augu maisījumus, kuri nosūtīti ekspertīzei. Papildus tam tika izņemti smidzināšanas flakoni, elektroniskie svari un citi priekšmeti šo vielu apstrādei un izgatavošanai.

Policijas darbinieki turpina pastiprināti strādāt šī nozieguma novēršanā un atklāšanā.

Policija lūdz iedzīvotājus informēt policiju, ja ir informācija par iespējamām tirdzniecības vietām - 63004200, 63004202 vai zvanīt Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes uzticības tālrunim – 67014077.

Ar šī gada 9.aprīli stājās spēkā grozījumi Krimināllikumā, papildinot likumu ar jaunu 248.1 pantu. Krimināllikuma 248.1 panta 1.daļa nosaka, ka «Par jaunas psihoaktīvas vielas vai to saturoša izstrādājuma, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu vai pārsūtīšanu realizācijas nolūkā vai realizēšanu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, informē policija.

Savukārt 248.1 panta 2.daļa nosaka, ka «Par tādām pašām darbībām, ja tās izraisījušas smagas sekas, soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai piespiedu darbu un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem.

Komentāri (26)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu