Separātistu līderis: Ja Krievija mums nepalīdzēs, Slavjanska un Jaunkrievija ies bojā (116)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pašpasludinātās Doņeckas Tautas republikas (DTR) «aizsardzības ministrs» Igors Girkins (Strelkovs) atzinis, ka Slavjanskas, kā arī DTR un Luhanskas Tautas republikas jau tuvākajā laikā ies bojā, raksta Ukrainas mediji.

«Nikolajevka ielenkta. Sakaru ar garnizonu nav. Turpinās nepārtrauktas apšaudes Semjonovkā un Nikolajevkā. Tik daudz ieroču un šāviņu pat Čečenijā nebija. Naktī atkal apšaudīja Slavjansku. Iedzīvotāji ir panikā. Visi nolād Kijevu, Porošenko un... Krieviju. Tā deva cerības un pameta mūs soda operācijas varā,» teikts Girkina paziņojumā.

Pēc viņa vārdiem separātisti tikpat kā neuzbrūk, bet gan aizstāvas.

«Ja Krievija tuvākajā laikā mums nepalīdzēs, tad Jaunkrievija ies bojā, tāpat kā Slavjanska. Mūsu spēku samēri nav līdzvērtīgi. Palīdzība - ieroči, nakts redzamības iekārtas - tas viss līdz mums pat nenonāk,» savā paziņojumā sašutis ir Girkins.

Tāpat tiek ziņots par elektrības pārtraukumiem vairākās apdzīvotās Doņeckas apgabala vietās.

Iepriekš vēstīts, 30.jūnijā beigušos pamieru Ukrainas prezidents Petro Porošenko nolēma nepagarināt. Tādēļ jau naktī uz otrdienu Ukrainas austrumos tika atsākta pretterorisma operācijas aktīvā fāze. Ukrainas spēki turpina aktīvus uzbrukums pret tur esošajām vietējo bruņoto prokrievisko separātistu un krievu algotņu bandām.

Komentāri (116)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu