Straujuma paziņo, kā rīkosies Circenes demisijas sakarā (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) pieņems veselības ministres Ingrīdas Circenes (V) demisiju, savukārt iespējamo kandidātu ministra amatam valdības vadītāja vēl neatklāj.

«Es pieņemšu šo demisiju. Vēl nevaru pateikt, kurā datumā, jo ministre to nav norādījusi. Tas būs šonedēļ vai, vēlākais, nākamnedēļ,» pēc koalīcijas padomes sēdes sacīja Straujuma.

Viņa arī pateicās Circenei par darbu, piebilstot, ka visiem jāstrādā pie jautājuma par veselības nozares finansējumu.

Lūgta komentēt Circenes izteikumus par atkāpšanos, pakļaujoties politiskajām spiedienam, Straujuma vien norādīja, ka pēdējā laikā «visi izsakās par politisko spiedienu». Tāpēc tas būtu jautājums Circenei - ko viņa uzskata par politisko spiedienu, pauda valdības vadītāja. Viņa arī atkārtoti akcentēja, ka Veselības ministrijai ir nepieciešams ministrs.

Iespējamo šī amata kandidātu Straujuma nevēlējas atklāt, par ministra amata kandidātu viņa informēšot, kad būs konkrēts uzvārds. Tie minējumi, kas līdz šim izskanējuši plašsaziņas līdzekļos, neesot bijuši precīzi, jo tiek apspriests cits kandidāts.

Kā ziņots, Circene ir iesniegusi demisijas rakstu Ministru prezidentei, aģentūru LETA informēja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

«Ņemot vērā atšķirīgo izpratni par veselības aprūpes nozarē būtiskāko un faktu, ka nav tikusi panākta konstruktīva sadarbība neatliekamu uzdevumu izpildē, kā arī to, ka es personīgi nekavējoties nevaru atsākt darbu veselības stāvokļa dēļ, uzskatu, ka turpmāk kopīgs darbs šādā komandā man nav iespējams. Tādējādi, pakļaujoties politiskajam spiedienam, atkāpjos no veselības ministres amata,» paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž Circene.

Amatpersona arī norāda, ka viņai nav pieņemams tas, ka, šajā valdībā strādājot, Veselības ministrija nav saņēmusi atbalstu stabilam ilgtermiņa finansējuma pieaugumam un citiem veselīgai sabiedrībai stratēģiski svarīgiem jautājumiem.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu