Circene kritiku pret sevi saista ar politisku pasūtījumu (52)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Demisionējusī veselības ministre Ingrīda Circene (V) kļūdas savā darbā valdībā nesaskata un vēršanos pret sevi saista ar politisku pasūtījumu un atsevišķu cilvēku nepatiku.

Circene Latvijas Radio pauda viedokli, ka pilnībā nepamatota bijusi ģimenes ārstu organizāciju vēršanās pret viņu. Pēc bijušās ministres domām, ģimenes ārsti no plānotajām reformām medicīnā būtu tikai ieguvēji, taču diskusijā uzvarējuši trokšņa cēlāji - Latvijas Ģimenes ārstu asociācijas prezidents Pauls Princis, kurš domājot startēt vēlēšanās kā Ventspils partijas pārstāvis, un asociācijas bijusī prezidente Sarmīte Veide, kura esot izlēmusi pieslieties Ingūnai Sudrabai. Abas šīs personas esot saņēmušas uzdevumu vērsties vienmēr pret visu.

Pēc Circenes domām, līdzīgi esot arī ar pārējo mediķu saimi. Bijusī ministre ir pārliecināta, ka mediķu sabiedrība ļoti atbalsta veselības aprūpes finansēšanas modeļa izmaiņas, bet vairāk pamanīti tiek atsevišķu Ārstu biedrības biedru izteikumi, kuri balstoties kritizētāju personiskā nepatikā pret Circeni.

Circene par piespiedu atkāpšanos netur ļaunu prātu uz «Vienotību» kā partiju. «Problēma nav «Vienotībā», problēma ir atsevišķos cilvēkos,» sacīja Circene un pauda viedokli, ka «Vienotība» ir profesionāla partija, nākamajām Saeimas vēlēšanām tā izvēlējusies pareizu stratēģiju sadarboties ar reģionu politiskajām organizācijām, taču daži partijas biedri rīkojoties populistiski.

Circene kritizēja premjerministri Laimdotu Straujumu (V), ar kuru viņai esot ļoti atšķirīgi viedokļi par veselības aprūpes nozarē darāmo - viņas pārliecība bijusi, ka reformas ir jāveic, bet Straujumai galvenais esot iztikt bez strīdiem pirmsvēlēšanu laikā. Citādi esot bijis Valda Dombrovska (V) valdības laikā, kad veselības nozare esot saņēmusi ļoti lielu atbalstu.

Tieši vēlēšanu tuvums nobremzējis veselības aprūpes finansēšanas reformu, uzskata Circene. Viņa uzskata, ja reforma netiks pieņemta, veselības aprūpes tēriņi iedzīvotājiem jeb pacientu iemaksas varētu pieaugt. Reformas nākotne tagad būs atkarīga no tā, kādi deputāti būs nākamajā Saeimā, savukārt jaunais veselības ministrs, lai kurš arī tas būtu, nepaspēs izdarīt neko, jo līdz vēlēšanām ir pārāk maz laika.

Taujāta, kādi ir viņas nākotnes plāni, Circene uzsvēra, ka pašlaik viņai galvenais ir atgūt veselību, bet skaidrības par turpmāko aktīvo darba dzīvi neesot. No partijas «Vienotība» puses esot saņemts piedāvājums kļūt par reformu konsultantu veselības aprūpes jautājumos, taču problēma esot tā, ka darbs būtu Gruzijā, kur ir pavāja veselības aprūpe, bet Circenei pašlaik nepieciešama kvalificētu mediķu palīdzība. Pastāv iespēja, ka Circene atgriezīsies aktīvajā medicīnā, jo politiķes karjeras laikā viņa turpinājusi strādāt arī savā specialitātē un spējusi saglabāt mediķa sertifikātus. «Tā kā man nav skaidrības par manu turpmāko aktīvā darba dzīvi, tad tas var noderēt,» piebilda Circene.

Komentāri (52)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu