Circene nosauc iespējamā veselības ministra kandidāta vājo pusi (54)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Iespējamā veselības ministra amata kandidāta Toma Baumaņa vājā puse ir tas, ka viņš nav saistīts ar veselības aprūpes nozari, uzskata demisionējusī veselības ministre Ingrīda Circene (V). Viņa tomēr atzīst, ka Baumanis spētu nozari attīstīt.

«Es viņu pazīstu un domāju, ka viņš ir ļoti labs prorektors Rīgas Stradiņa universitātē. Saistībā ar nozares attīstību, domāju, viss ir kārtībā, bet viņa vājā puse varētu būt nesaistība ar veselības aprūpes nozari. Tāpēc, ja viņam tiks piedāvāts šis amats līdz vēlēšanām, domāju, ka šis laiks tā arī paies, iepazīstoties ar lietām, ar kurām jāstrādā,» sacīja Circene.

Kopumā viņa uzskata, ka nav nozīmes, kurš līdz vēlēšanām ieņems veselības ministra krēslu. «Vai tas būtu pats krietnākais un gudrākais cilvēks no malas, vai kāds no mūsu ierēdņiem, kuri ir augsti kvalificēti, nav nekādas starpības, jo ne vienā, ne otrā gadījumā tā nav ne politiska atbildība, ne kādu jautājumu lemšana,» teica politiķe. Vienīgais jautājums, par kuru šobrīd varētu diskutēt, ir budžets, tomēr arī to pieņems nākamā valdība un Saeima, viņa piebilda.

Circene uzskata, ka prioritātei veselības nozares budžetā vajadzētu būt pacientu iemaksu mazināšanai, jo Latvijā tās ir augstākās Eiropā. Viņa minēja, ka Latvijā pacientu līdzmaksājums pieaug ar katru gadu un drīzumā varētu sasniegt 50%, bet kaimiņvalstī Igaunijā, kur nozarei panākts stabils finansējuma pieaugums, līdzmaksājums samazinās un pērn sasniedzis 16% līdz 17%.

«Protams, ka šī ir sistēmiski risināma problēma. Nav tā, ka atnāks viens, otrs vai trešais cilvēks ar labu gribu un visu atrisinās. Ja adekvātas naudas nozarei nebūs, mēs nespēsim nodrošināt tālāk pilnvērtīgu sistēmas funkcionēšanu un, neapšaubāmi, no tā cietīs Latvijas sabiedrība,» akcentēja Circene.

Komentāri (54)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu