Obamas vizīte Tallinā liecina par to, cik patiesībā Latvija un Baltija ir apdraudēta (865)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Septembrī gaidāmā ASV prezidenta Baraka Obamas vizīte Tallinā liecina par to, cik patiesībā Latvija un Baltija ir apdraudēta.

To intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» apstiprināja Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle.

«Es domāju, ka tas tieši to liecina, tas notiek tieši pirms Velsā notiekošā NATO samita. Ir ļoti svarīgi, ka viņš šeit viesojas pa ceļam uz Velsu. Tā ir diplomātiska zīme, ka ASV šo reģionu uzskata par ārkārtīgi svarīgu no drošības viedokļa,» sacīja Zīle.

Runājot par Vācijas kancleres Angelas Merkeles gaidāmo vizīti Rīgā, Zīle sacīja, ka sarunu temati būs saistīti ar Krievijas agresīvo politiku Ukrainā. Zīle arī pauda cerību, ka izdosies spert soli uz priekšu jautājumā par pastāvīgu NATO bāzes izveidi Baltijā.

Kā ziņots, saskaņā ar igauņu mediju ceturtdien sniegto informāciju Obama Igaunijā ieradīsies 3.septembrī pa ceļam uz NATO samitu Velsā, kas no 4.septembra līdz 5.septembrim notiks Ņūportā.

Komentāri (865)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu