11 gadus vecs puisēns ar savu vēstuli aizkustina ietekmīgus politiķus (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pagājušajā nedēļas nogalē 11 gadus vecs austrāliešu puisis tikās ar Japānas bijušo premjerministru. Tikšanās laikā puisēns ar augsto amatpersonu runāja par palīdzības sniegšanu kādam japānim, kurš 2011.gada cunami laikā zaudēja savus vecākus, raksta ārvalstu mediji.

Japānu pēdējā laikā ir piemeklējušas dažādas dabas kataklizmas - zemestrīce un taifūns. Austrālijas masu mediji, pievēršot uzmanību šiem notikumiem, ir atgādinājuši arī par 2011.gada notikumiem, kad Japānu satricināja deviņas balles stipra zemestrīce un tai sekojošs cunami. Toreiz daudzi austrālieši izteica līdzjūtības un vēlmi palīdzēt cunami cietušajiem japāņiem.

Viņu vidū bija tolaik astoņus gadus vecais Ašvins Kresuels, kurš uzrakstīja vēstuli Austrālijas premjerministrei Džūlijai Gilardai. Viņš vēlējās piedāvāt palīdzību deviņus gadus vecam japāņu puisēnam Tosihito Aisabem, kurš cunami dēļ bija palicis bez vecākiem. Kresuels piedāvāja «padalīties ar patvērumu un rotaļlietām».

Pirms trim gadiem Gilarda tikās ar puisēnu un vēlāk Kresuela sūtījums tika nodots toreizējam Japānas premjeram Naoto Kanam.

Svētdien Kands tikās ar nu jau 11 gadus veco Kresuelu laikā, kad viņš apmeklēja Austrālijas pilsētu Pērtu.

Kresuels vietējiem medijiem atklāja, ka vēlējās ar Kanu pārrunāt par to, ko viņš rakstījis savā vēstulē un nodot Aisabem kādu dāvanu, kuru viņš bija sagatavojis kopā ar savu māti. Viņš arī norādīja, ka ir ļoti uztraucies, jo Kresuela īsās dzīves laikā tā viņam ir jau otrā šāda līmeņa tikšanās.

Notikušais atgādina stāstu par amerikāņu meiteni Samantu Smitu, kura pašā «karstākajā» Aukstā kara laikā uzrakstīja vēstuli PSRS vadītājam Jurijam Andropovam, kurā meitene jautāja, kāpēc PSRS vēlas iekarot visu pasauli. Andropovs atbildēja meitenei, ka tādi apgalvojumi ir aplami un Smita 1983.gada vasarā kā labas gribas sūtne tika uzaicināta uz PSRS. Pēc šī ceļojuma Smita uzrakstīja grāmatu, kurā apgalvoja, ka «krievi ir tādi paši kā amerikāņi».

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu