Saakašvili nāk klajā ar aicinājumu pasaulei (346)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Bijušais Gruzijas prezidents Mihails Saakašvili nācis klajā ar aicinājumu pasaulei saukt lietas īstajos vārdos - Krievija ir iebrukusi Ukrainā.

Saakašvili naktī uz ceturtdienu savā sociālajā tīklā «Facebook» raksta, ka ir pārliecināts - notiek neizsludināts karš.

«Tagad es dalos pieredzē ar saviem ukraiņu brāļiem un māsām Kijevā par to, ko gruzīni zina ļoti labi - simtiem tanku, bruņutransportieru, «Grad» sistēmu šķērso starptautisko robežu un uzbrūk pilsētām un laukiem. Un pasaule nespēj izlemt, kā lai to sauc,» raksta bijušais Gruzijas prezidents.

Viņš norāda, ka to, ko dara Krievija, nevar nosaukt par separātisku konfliktu, teroristisku uzbrukumu vai «krievu pretuzbrukumu», jo Ukraina taču nav uzbrukusi Krievijai.

Saakašvili to sauc par iebrukumu un karu, kā arī aicina pasaules sabiedrību saukt lietas īstajos vārdos.

«Kāpēc starptautiskā sabiedrība nesauc lietas īstajos vārdos? Es domāju, ka tagad mūsu reģionā notiek daudz svarīgākas lietas, nekā kāda galvas apliešana ar aukstu ūdeni. Ukrainas, Gruzijas un citu Krievijas kaimiņu liktenis ir apdraudēts Doņeckā, Luganskā un Mariupolē. Slava Ukrainai,» raksta Saakašvili.

Komentāri (346)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu