«Aerosmith» ģitārists: Roka ēra ir noslēgusies (14)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Amerikāņu rokgrupas «Aerosmith» ģitārists Džo Perijs uzskata, ka esot pienācis rokmūzikas ēras noriets.

«Man ir sajūta, ka ir beigusies vesela ēra,» viņš teica.

«Mēs bijām liecinieki apbrīnojamam laikmetam mūzikā, kas sākās ar sociālajiem nemieriem un karu 60.gados. Tolaik mūzikai bija lielāka nozīme nekā tagad,» turpināja Perijs. «Grupas spēlēja sev par prieku, mūziķi nebija tādas slavenības kā tagad. Tad bija MTV ēra, kas, manuprāt, bija rokenrola zelta laikmets. Taču tagad palicis ļoti maz grupu, kas savu reputāciju balsta uz koncertēšanu un kurām izdevās noturēties kopā. Tas joprojām ir mūsu filozofijas pamatā - jābūt uz skatuves un jāsarīko tāds koncerts, lai fani negribētu to palaist garām.»

Perijs saskata ironiju faktā, ka «Aerosmith» jaunākās koncertturnejas nosaukums ir «Let Rock Rule» («Lai valda roks!»). Tajā galvenokārt spēlētas dziesmas no 2012.gadā iznākušā albuma «Music From Another Dimension!». Tas ir pēdējais ieraksts ar jaunām dziesmām kopš 2001.gada «Just Push Play».

Tomēr «Music From Another Dimension!» neizdevās atkārtot «Aerosmith» slavas gadu panākumus, jo pārdoti vien 235 000 eksemplāru. Perijs uzskata, ka tas liecinot par izmaiņām mūzikas biznesā.

«Ierakstu kompānijas neinvestē māksliniekos kā agrāk. 70.gados fani parasti nepacietīgi gaidīja nākamā albuma iznākšanu un nopirka to arī tad, ja tas negāja pie sirds. Taču mūsu ekonomika ir mainījusies - tagad tajā galvenais ir izaugsme, nevis kvalitāte. Jāpērk jauna mašīna, jo pagājušā gada modelis izgājis no modes, tā vietā, lai uzbūvētu labu automobili, kas kalpos ilgi,» sacīja Perijs.

«Uzskatu, ka «Music From Another Dimension!» ir mūsu labākais ieraksts daudzu gadu laikā,» viņš uzsver. «Fani visu laiku prasīja, kāpēc mēs neizdodam ko līdzīgu vecajiem albumiem. Kad to izdarījām, apstākļi bija mainījušies un ierakstu kompānija to pietiekami neatbalstīja.»

«Music From Another Dimension!» bija pēdējais albums, ko «Aerosmith» izdeva ierakstu kompānijas «Sony» sastāvā.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu