Kā ēdiena garša ietekmē tava vidukļa apmēru (7)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Garša ir ļoti būtiska ēšanas un liekā svara uzkrāšanas procesa sastāvdaļa. Cilvēku ar liekā svara problēmām bieži vien ēdienu izvēlās nevis vērtējot to pēc uzturvielu un vitamīnu derīguma, bet gan tikai pēc garšas īpašībām.

Mēs bieži pārēdamies, jo ēdam tikai garšas nevis apetītes dēļ. Vēl trakāk ir tad, ja pārēdamies ēdienus, kuri mums tā īsti nemaz negaršo. Mēdz būt arī tā, ka sākot ēst ēdiens ir ļoti garšīgs, bet pabeidzot nekāda prieka no tā vairs nav. Viss ir tikai tāpēc, ka porcija ir bijusi pārāk liela.

Lai nepārēstos garšas dēļ, vai arī nezaudētu prieku par produkta kvalitāti, jāiemācās izvēlēties piemērotu porcijas lielumu.

Tas izdarāms ļoti vienkārši.

Ikreiz, kad gadās «pāršaut pār strīpu» pierakstiet apēstās porcijas apjomu. Salīdziniet notiesāto porciju kaut vai ar savu sauju vai dūri. Galvenais, lai atmiņā paliktu apjoms, no kura Jums sāka spiest vēderā.

Piemēram - pārēdos no 5 saujām šokolādes cepumu. Nākošajā reizē, kad būsiet tikuši galā ar 3 saujām atcerēsieties, ka tuvojas kritiskais moments un ēst ir jāpārtrauc.

Rezultātā, nebūsiet pārēdušies un arī atmiņas par ēdiena garšu nebūs cietušas.

<strong><span style="font-family:'arial unicode ms', sans-serif;">ē</span></strong><strong><span style="font-family:arial, sans-serif;">tas </span></strong>

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu