Strenčos notiks Mārtiņa Freimaņa mūzikas koncerts (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

27. septembrī plkst. 18.00 Strenču novada kultūras centrā notiks Mārtiņa Freimaņa mūzikas koncerts «Dodiet man sirdi no mākoņiem…». Mārtiņa Freimaņa fonds informē, ka šis notikums ir brīnišķīga Strenču iedzīvotāju iniciatīva.

Koncertā kopā ar Strenču pašdarbības kolektīviem uzstāsies Mārtiņa draugi – Aija Andrejeva, Maija Kalniņa, Valters Frīdenbergs, Zanda Štrausa, Liepājas teātra aktieris Viktors Ellers un grupas «Tumsa» mūziķis Normunds Kalniņš. Koncertu atbalsta MMF un tā ieņēmumi tiks novirzīti dokumentālās filmas «Freimis. Mārtiņš Freimanis» veidošanai.

Zinot par līdzekļu vākšanu Mārtiņam veltītai filmai, fondu uzrunāja Sarmīte Caune no Strenču novada Kultūras centra, sakot, ka arī viņi vēlas dot savu artavu. Nu šī vēlme rezultējušies pašu sagatavotā koncertā, kurā Mārtiņa dziesmas skanēs gan vietējā dzejas teātra, gan mūzikas skolas audzēkņu un koru izpildījumā.

Mārtiņa Freimaņa fonda pārstāve Elita Mīlgrāve: «Šī ir lieliska Strenču iedzīvotāju ideja, kas atkal apliecina – Mārtiņa piemiņa un mūzika dzīvo. Lai arī īpašs cilvēks un mākslinieks, drusku vientuļš un norobežojies, viņš vienmēr bija viens no mums – vienkāršs, draudzīgs un ģimenisks. Būsim gandarīti, ja arī citi Latvijas novadi sekos Strenču piemēram un atradīs savas izpausmes kā turpināt draudzību ar Mārtiņu. Jo viņš bija mūsu visu draugs. Nešaubos, ka tas atklāsies arī topošajā filmā.»

Jau ziņots, ka MMF vāc līdzekļus režisora Arvīda Krieva filmai «Freimis. Mārtiņš Freimanis». Pateicoties individuāliem ziedotājiem, labdarības iniciatīvai LabieDarbi.lv, VKKF un Aizputes novada Domei, jau izdevies piesaistīt finansējumu 20 000 eiro apmērā, bet vēl nepieciešami 7500 eiro.

Filmas idejas autors un režisors ir Mārtiņa Freimaņa draugs Arvīds Krievs – ilgāku laiku dzīvojot kaimiņos Aizputē, abu starpā izveidojās savstarpēja uzticēšanās un tuva draudzība. Tādēļ režisora rīcībā ir ne vien spilgtas atmiņas par Mārtiņu, bet arī unikāli un agrāk neizmantoti videomateriāli, kas tiks izmantoti filmā.

Koncerta «Dodiet man sirdi no mākoņiem...» ziedojumu kartes var iegādāties Strenču novada centrā (10; 8; 6; 5; 3 eiro).

Rezervēt ziedojumu karti var arī pa tālruni: 2542268; 64715630 vai 64715659

Atbalstīt filmas veidošanu var arī www.mff.lv sadaļā ZIEDOT: https://www.mff.lv/donate/project/10

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu