Vai etiķis palīdz samazināt svaru? Speciālista komentārs (24)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: frankfarm, CC BY-NC-ND 2.0

Portāls «Apollo»  rakstīja par slavenību iecienīto novājēšanas un skaistumkopšanas līdzekli - etiķi. Lūdzām speciālista komentāru, lai noskaidrotu, ar kādām brīnumīpašībām bagāts etiķis.

»<span class="itemprop">Etiķis - slavenību brīnumlīdzeklis slaidam augumam un mirdzošai ādai».</span>

Personalizētās medicīnas klīnikas Premium Medical uztura speciālistes Ingas Pūces komentārs:

Jā, etiķa lietošana ir diezgan populāra tievētāju vidū, bet es kā uztura speciāliste gribētu uzsvērt - tas ir neveselīgs tievēšanas veids, ko es neatbalstu , jo:

1) Liekais svars pats par sevi ir zīme, ka ir izjaukts organisma pH līdzsvars. Tam pamatā ir palielināts toksīnu daudzums organismā, kas nevar tikt izvadīts no organisma lēnās vielmaiņas vai minerālvielu trūkuma organismā dēļ;

2) Jebkurš etiķis ir skābe, ko no organisma var izvadīt tikai pārvēršot to sārmā. Šim procesam ir vajadzīgas minerālvielas, kas jau tā trūkst aptaukojušos cilvēku ķermenī. Minerālvielu trūkums izpaužas dažādu saslimšanu veidā, kas nereti mēdz piemist cilvēkiem ar lieko svaru.

3) Adekvāts kuņģa skābes daudzums palīdz gremot olbaltumvielas, bet, ja cilvēkam jau ir paaugstināts skābes daudzums kuņģī (kas izpaužas kā dedzināšana), tad tas var izsaukt gastrītu un kuņģa čūlu. Arī šīs saslimšanas ir izplatīta parādība cilvēkiem ar izjauktu pH līdzsvaru.

4) Ja, lietojot etiķi tievēšanas mērķiem, arī notiek svara samazināšanās, tad tas notiek uz izteiktas intoksikācijas fona, kad organisms tērē papildus enerģiju, lai atbrīvotos no toksīniem. Šādos apstākļos tiek traucēta uzturvielu adekvāta sagremošana, kas organismu vēl vairāk piesārņo. Šie toksīni sāk veidot izgulsnējumus sāļu un akmeņu veidā.

Visefektīvākais veids svara samazināšanai ir izprast un izzināt savus individuālos liekā svara rašanās iemeslus, izvērtēt savu ēdienkarti un dzīvesveidu. Saprotot liekā svara rašanās iemeslus, nepieciešams mainīt tā cēloņus, nevis cīnīties ar sekām, kas redzamas, turklāt vēl šādā, organismam kaitīgā veidā, kā etiķu lietošana. Protams, šajā ceļā var palīdzēt speciālisti - uztura speciālisti, dietologi, sporta ārsti u.c., tādēļ, pirms uzsākt drastiskas tievēšanas kūres, noteikti būtu nepieciešams konsultēties ar viņiem.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu