Kevina Speisija neatlaidīgajai vajātājai piespriests kārtīgs sods (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Tiesa piespriedusi četru gadu cietumsodu sievietei, kura «neatlaidīgi un ļaunprātīgi» vajāja amerikāņu aktieri Kevinu Speisiju.

55 gadus vecā Linda Luīze Kalkina draudēja fiziski iespaidot politiskās drāmas «House of Cards» («Kāršu namiņš») galvenās lomas tēlotāju.

Pagājušā gada novembrī Kalkina atzina vainu draudīgu vēstuļu un nepatiesas informācijas par ievietotiem spridzekļiem publicēšanā internetā.

Speisijs norādīja, ka «ir grūti izmērīt, cik lielas šausmas» viņa nodarījusi.

55 gadus vecais Speisijs sēdē nepiedalījās, taču tiesas zālē tika nolasīta viņa liecība.

Kalkina atvainojusies par nodarījumiem. «Man ir psiholoģiskas dabas problēmas,» viņa teica. «Es aizgāju pārāk tālu. Es to saprotu. Es viņam pilnībā atvainojos. Es negribēju būt tik barga.»

Kalkina tika aizturēta 2012.gada janvārī. Viņas dzīvoklī tika atrasti Speisija attēli ar izdurtām acīm un vairākas lapas, uz kurām bija rakstīts «nogalināt Kevinu Speisiju».

Bostonas apgabala tiesa likusi Kalkinai samaksāt Speisijam 124 000 ASV dolāru (96 330 eiro), lai atlīdzinātu papildu izdevumus par miesassargu nolīgšanu divu gadu laikā, kamēr sieviete viņu vajāja.

Pēc aizturēšanas Kalkina atradās ieslodzījumā. Tur pavadītais laiks tiks ieskaitīts soda termiņā. Pusmūža sievietei atlikuši aptuveni 18 mēneši no viņai piespriestā četru gadu cietumsoda.

Speisijs ieguvis prestižo «Oskara» balvu kā galvenās lomas attēlotājs 1999.gada filmā «American Beauty» («Amerikāņu skaistums»).

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu