Jelgavā nežēlīgi izrēķinās ar 6.klases skolnieci viņas nacionalitātes dēļ (1073)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: John-Morgan, CC BY-SA 2.0

Nežēlīgu izrēķināšanos Latvijā piedzīvojusi kādas Ukraiņu ģimenes atvasīte, vēsta Latvijas Televīzijas raidījums «4.studija».

Ģimene no Ukrainas tikai pirms dažiem mēnešiem ieradusies Jelgavā, lai meklētu patvērumu no kara šausmām.

Tēvs stāsta, ka ģimeni šeit negaidīja ar atplestām rokām - nācies sastapties ar birokrātijas šķēršļiem un ierēdņu vienaldzību. Šobrīd ģimene ir bēgļu statusā, taču Jelgavā jūtoties vēl vairāk apdraudēti nekā Ukrainā.

Pēc nodarbībām dodoties uz mājām meitai, kas mācās sestajā klasē, uzbrukušas astotās vai devītās klases meitenes, kas esot bijušas no citas skolas otrā pilsētas galā.

Meitenes ņirgājušās, ka meita atbraukusi no Ukrainas -«kaut kādas sādžas», un ka viņa «ne tā runājot». Meitenes situšas 6.klases skolnieci aiz matiem pret zemi. No sitieniem meita guvusi smadzeņu satricinājumu, viņai izsisti zobi.

Māte stāsta, ka meitai tagad bail iet ārā no mājas, jo viņai uzbrūk par to, ka viņai ir «nepareiza izruna». Ģimene ir šausmās par dažu cilvēku Latvijā attieksmi pret notiekošo Ukrainā. Kāda sieviete esot teikusi: «Es esmu par to, lai Putins iznīcina visu Ukrainu».

Šobrīd lietu izmeklē policija, bet ģimenei nav pārliecības, ka Latvijā viņi var justies droši.

Komentāri (1073)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu