Joprojām nav skaidrības, kas īsti notika Jelgavas skolnieču konfliktā (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: chefranden, CC BY-SA 2.0

Informācija par notikušo Jelgavā, kur tika piekauta meitene no ukraiņu bēgļu ģimenes, ir pretrunīga. Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja norāda, ka notikušajā daļēji var vainot arī skolotāju, kura konflikta brīdī pametusi klasi, lai paņemtu mācību materiālus, vēsta LTV raidījums «4.studija».

Jelgavas izglītības pārvaldes vadītāja Gunta Auza raidījumam stāsta, ka viņas rīcībā esošā informācija liecina, ka sākotnēji bijusi asa vārdu apmaiņa starp skolniecēm, kas pēc tam pāraugusi fiziskā vardarbībā. Fiziskās cīkstēšanās laikā viens bērns guva traumas.

Raidījumā tiek norādīts, ka meitenei ir veikta veselības pārbaude, kur konstatēts, ka cietušajai sapampis vaigs un apsārtums. Jāatzīmē, ka trešdienas vakarā tika vēstīts par smadzeņu satricinājumu un izsistiem zobiem.

Auza stāsta, ka skolotāja tajā brīdī bija atstājusi klasi, lai paņemtu mācību līdzekļus. Brīdī, kad skolotājas klasē nebija, starp meitenēm izcēlies konflikts. Auza uzsver, ka no pedagoģiskā procesa šāda klases atstāšana nav attaisnojuma.

Auza noraida informāciju, ka policijā būtu iesniegts iesniegums. Policija šo divu meiteņu strīdu nav uztvērusi kā bīstamu, kuru būtu jārisina policijai. Tiek uzsvērts, ka tas ir konflikts, kas radies izglītības procesā.

Pati meitene sarunā ar raidījumu norāda, ka viņa izteikusi kādu vārdu, par kuru klasē sāka smieties. Pēc tam pārējās meitenes sākušas apsaukāt meitenes māti un viņas ģimeni. Konflikts pāraudzis vardarbībā – meitene sagrābta aiz matiem un viņa sista pret galdu.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu