Pensionāram nozog sešus miljonus eiro vērtu Degā gleznu (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

No 70 gadus veca Kiprā dzīvojoša sirmgalvja nozagta franču mākslinieka Edgara Degā glezna, kas novērtēta uz sešiem miljoniem eiro, otrdien paziņoja Kipras policija.

Darbs «Balerīna aizsien puanti» otrdien tika nozagts no mājas Limasolā, aģentūrai AFP pavēstīja policijas pārstāve. Tas nebija apdrošināts.

Kiprā mākslas darbu zādzības ir reta parādība. Degā glezna ir starp vērtīgākajiem darbiem, kas jebkad nozagti no Vidusjūras salas.

Zagļi ieguvuši arī vairākas citas vērtīgas mantas, tostarp septiņus zelta pulksteņus un trīs zelta operas binokļus, kuru kopējā vērtība ir 157 000 eiro.

Par zādzību aizturēts 44 gadus vecs grieķu izcelsmes kiprietis, bet policija meklē vēl divus aizdomās turētos - dienvidafrikāni un krievu. Policija pieļauj, ka noziedznieki pazinuši upuri.

Degā ir starp glezniecības virziena impresionisma radītājiem.

Franču mākslinieks izveidojis daudzas slavenas gleznas, skulptūras un skices, no kurām daudzās attēlotas dejotājas.

«Balerīna aizsien puanti» ietilpst Degā darbu sērijā, kurā viņš zīmēja baletdejotājas no dažādiem leņķiem. Darbs tapis laikā no 1873. līdz 1874.gadam.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu