No šodienas būtiskas izmaiņas, iebraucot Jūrmalā (40)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No trešdienas, 1.oktobra, tiek atcelta iebraukšanas maksa rudens un ziemas periodā Jūrmalā. Iebraukšana Jūrmalas pilsētā būs bez maksas līdz 2015.gada 31.martam, informē Jūrmalas pilsētas domes pārstāve Zane Leite.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalā atcelta periodā no 1.oktobra līdz 31.martam, un noteikta divu eiro apmērā no 1.aprīļa līdz 30.septembrim.

2014.gadā sešu mēnešu periodā – no 1.aprīļa līdz 30.septembrim – nopirktas 694 000 vienreizējās caurlaides iebraukšanai Jūrmalā, 55 tūkstoši no tām ar īsziņas starpniecību, izmantojot elektronisko norēķinu sistēmas.

Iepriekšējā gadā deviņos mēnešos no 1. janvāra līdz 30.septembrim iegādātas 994 000 iebraukšanas atļaujas, no kurām 23 tūkstoši – ar īsziņas starpniecību. Pirms iebraukšanas maksas atcelšanas 2012.gadā pavasara un vasaras sezonā ar vienreizējām caurlaidēm Jūrmalā iebrauca 914 773 automašīnas, rudens un ziemas periodā – 436 844 automašīnas.

Maksa par iebraukšanu Jūrmalā pirmo reizi atcelta pirms gada, 2013.gada 1.oktobrī.

Ieņēmumi, ko pašvaldība iegūst no samaksātās iebraukšanas nodevas, tiek izlietoti tranzīta satiksmes ierobežošanai, tūrisma un kūrorta attīstībai, vides aizsardzībai, kultūras pieminekļu aizsardzībai, kā arī citiem pilsētvides uzturēšanas pasākumiem, informē Jūrmalas domē.

Komentāri (40)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu