Sesks: «Liepājas metalurga» pārdošana ir gadsimta darījums (68)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Ceturtdien notikusī līguma parakstīšana par maksātnespējīgā uzņēmuma «Liepājas metalurgs» (LM) pamatražotnes pārdošanu Ukrainas uzņēmumam «KVV Group» ir gadsimta darījums, aģentūrai LETA atzina Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija).

«Šis ir gaidītākais līgums un notikums, kas beidzot pieliek punktu neziņai, kādā Liepāja un visa Latvija dzīvoja bez sava lielākā ražotāja. Arī Latvijas Banka, nosakot savas prognozes, atzina, ka nākamā gada iekšzemes kopprodukta rādītāji būs atkarīgi no tā, vai LM strādās vai nestrādās,» atzina Sesks.

«No šī brīža uzņēmuma nākotne ir jauno īpašnieku rokās. Būs vajadzīgs nopietns darbs, lai nākotnē veidotu rūpnīcu citādāku, nekā to darīja iepriekšējie īpašnieki, un sameklētu rūpnīcas produkcijai jaunus tirgus, kas bija iepriekšējo rūpnīcas saimnieku klupšanas akmens, jo tirgi, uz kuriem varēja eksportēt produkciju, aizvien sašaurinājās. Viss būs atkarīgs no tā, cik produktīvi uzņēmums strādās jauno īpašnieku vadībā un kā tas spēs palielināt sortimentu,» atzina Sesks.

Liepājas mērs jaunajam LM pamatražotnes īpašniekam esot paudis nostāju, ka, pieņemot darbā strādniekus, priekšroka būtu dodama bijušajiem LM darbiniekiem, jo viņu kompetences līmenis ir ļoti augsts, un Liepājas reģiona iedzīvotājiem. «Pilsētai būtisks jautājums ir bezdarba rādītāju mazināšana,» atzina Sesks.

Kā ziņots, maksātnespējīgā LM administrators Haralds Velmers vakar parakstījis līgumu par pamatražotnes pārdošanu Ukrainas uzņēmumam «KVV Group», aģentūru LETA informēja «KVV Group» pārstāve Inese Ozoliņa.

Pēc līguma parakstīšanas Velmers atzina, ka ir noslēdzies ļoti būtisks posms LM pārdošanā un viņš ir gandarīts, ka izdevies atrast investoru un noslēgt darījumu iepriekš plānotajā laikā.

«KVV Group» par LM ir piedāvājusi maksāt 107 miljonus eiro.

Ieguldot papildus aptuveni 30 miljonus eiro apgrozāmajos līdzekļos, Ukrainas uzņēmums «KVV Group» līdz gada beigām plāno atjaunot LM darbu.

«KVV Group» holdingā ir 30 uzņēmumi, kas nodarbina aptuveni 2000 darbinieku. Kompānijai ir vairāk nekā 200 metāllūžņu pieņemšanas punktu dažādos Ukrainas reģionos. Pēc biznesa izdevuma «Forbes» datiem, «KVV Group» 2011.gadā tika minēta kā 40.lielākais uzņēmums Ukrainā.

Komentāri (68)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu