Kļuvis zināms, kas notika pēdējās minūtēs pirms «Air France» lidmašīnas traģiskās aviokatastrofas (20)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Scanpix/Reuters

Kļuvis zināms, kas notika pēdējās minūtēs pirms «Air France» lidmašīnas traģiskās aviokatastrofas 2009.gada 31.maijā.

«Vanity Fair» oktobra numurā publicētajā rakstā izskanējusī informācija raisa jautājumus par drošību pasažieru lidmašīnās un «Air France» pilotu kultūru.

Citāti no abu pilotu un lidmašīnas kapteiņa sarunām liecina par to, ka brīdī, kad lidmašīna nonāca tropiskās vētras zonā, abi piloti gulēja, arī kapteinis bija devies nosnausties.

Aviokatastrofas izmeklētājs Alēns Buijards norādījis: «Ja kapteinis būtu palicis nomodā brīdī, kad lidmašīna šķērsoja vētras zonu, iespējams, šis stāsts būtu beidzies citādāk».

Izmeklētājs piebildis, ka kapteinis devies nosnausties nevis tāpēc, ka būtu noguris, bet tāpēc, ka tā esot ierasta prakse «Air France» pilotu vidū, kas nebūt neesot pretrunā ar noteikumiem.

Pēdējie pilota vārdi esot bijuši: «Sasodīts! Mēs krītam! Tas nevar būt! Bet kas notiek?»

Jau izskanējis pieņēmums - ja kapteinis būtu bijis nomodā brīdī, kad lidmašīna nonāca bīstamajā zonā, no aviokatastrofas būtu bijis iespējams izvairīties.

Bija vajadzīgi divi gadi, lai no jūras izvilktu bojāgājušo pasažieru mirstīgās atliekas un atrastu «melnās kastes».

«Air France» noliedz, ka piloti būtu bijuši nekompetenti.«Air France» un «Airbus» tiek vainoti cilvēku nāvē.

Reisa Riodežaneiro-Parīze lidmašīnas avārijā dzīvību zaudēja 228 cilvēki, bojā gāja vairāk nekā 30 tautību cilvēki. Lielākā daļa bija Francijas, Brazīlijas un Vācijas pilsoņi.

Komentāri (20)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu