Grigule ievēlēta par EP Vidusāzijas delegācijas vadītāju; Ždanoka - par vadītājas vietnieci (62)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Iveta Grigule (ZZS) šodien ievēlēta par EP Vidusāzijas delegācijas vadītāju, savukārt Tatjana Ždanoka - par delegācijas vadītājas vietnieci, noskaidroja aģentūra LETA.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Grigule, kura šodien izstājusies no līdz šim pārstāvētās grupas «Brīvības un tiešās demokrātijas Eiropa» (EFDD), ievēlēta par vadītāju EP delegācijā. kas veido attiecības ar Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas parlamentiem, kā arī ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju, savukārt par delegācijas vadītājas vietnieci ievēlēta EP deputāte Tatjana Ždanoka.

Kā ziņots, visvairāk delegācijās - sešās - darbosies Grigule, kura būs pārstāvēta delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju, delegācijā attiecībām ar Kazahstānas, Kirgizstānas un Uzbekistānas parlamentiem un attiecībām ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju, delegācijā attiecībām ar Izraēlu, delegācijā attiecībām ar Arābijas pussalas valstīm, delegācijā attiecībām ar ASV un delegācijā «Euronest» parlamentārajā asamblejā (attiecības ar ES Austrumu kaimiņiem).

Politiķis Artis Pabriks (V) darbosies divās delegācijās - delegācijā attiecībām ar Centrālamerikas valstīm un delegācijā Eiropas un Latīņamerikas parlamentārajā asamblejā.

Pārējie Latvijas deputāti darbosies katrs vienā delegācijā - Mamikins darbosies delegācijā attiecībām ar Baltkrieviju, Tatjana Ždanoka (LKS) - delegācijā, kas veido attiecības ar Kazahstānas, Kirgizstānas, Uzbekistānas parlamentiem, kā arī ar Tadžikistānu, Turkmenistānu un Mongoliju.

Savukārt eiroparlamentārietis Krišjānis Kariņš (V) darbosies delegācijā attiecībām ar ASV, Sandra Kalniete (V) - delegācijā attiecībām ar Dienvidaustrumu Āzijas valstīm un Dienvidaustrumu Āzijas valstu asociāciju (ASEAN), Valdis Dombrovskis (V) - Āfrikas, Karību un Klusā okeāna valstu un Eiropas Savienības (ES) Apvienotajā parlamentārajā asamblejā, bet Roberts Zīle (VL-TB/LNNK) - delegācijā attiecībām ar Ķīnu.

Komentāri (62)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu