Cik treknus ēdienus drīkst ēst, lai zaudētu lieko svaru (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Adam Kuban, CC BY-NC-ND 2.0

Turpinām Jūs iepazīstināt ar Marvela Greja diētas ieteikumiem. Nākošais padoms ir saistīts ar «TMS» faktora trešo sastāvdaļu - trekniem ēdieniem

Pirms turpināt, vēlreiz atgādināšu, kas ir «TMS faktors». Kā jau iepriekš varējāt lasīt, tas ir būtiskākais no liekā svara veidošanās tiešajiem faktoriem. Jo tieši pārmērīga tādu produktu, kurus var apzīmēt ar burtiem «T» - Trekns, «M» - Milti (baltie kviešu), «S» - Salds, ēšana noved mūs pie liekā svara.

Iepriekšējās reizēs varējāt lasīt par «TMS faktora» burtu «S» un «M», jeb saldumiem un baltajiem kviešu miltiem. Šodien uzzināsiet par burtu «T», jeb trekniem ēdieniem.

Cilvēkam, kuram ir problēmas ar lieko svaru ir jāiemācās izvairīties no trekniem un taukainiem produktiem.

Pārmērīga svara īpašnieki mēdz atrunāties, ka nav iespējams noteikt vai produkts būs trekns, vai liess pirms tas nav apēsts un tam tiešām var piekrist. Taču uztraukumam nav pamata, jo vairumā gadījumos pēc ēšanas katrs zina pateikt vai ēdien bijis liess, vai trekns. Atzīmējiet to pēc ēšanas un nākošajā reizē varēsiet viegli izvairīties no iepriekš pieļautas kļūdas.

Arī atruna, ka šādi eksperimentējot un atzīmējot pie liesiem ēdieniem nekad netikt, nav vērā ņemama. Lieta tāda, ka vairums cilvēku parasti ēd vienā un tajā pašā vietā un izvēlas vienus un tos pašus ēdienus. Ja izrādās, ka konkrētajā ēšanas vietā nav iespējams nomainīt treknus ēdienus pret liesiem, tad protams būs jāmaina pati ēšanas vieta.

Un nevajag uztraukties, ka jaunās ēdienkartes veidošana var aizņemt vairāk nekā nedēļu vai pat divas. Liekais svars rodas lēni un patīkami un tieši tāpat no tā ir jāatbrīvojas - lēni un patīkami. Rīkojoties sasteigti, nekas labs nevienam vēl nav sanācis.

Piebilde. Pilnībā izvairīties no taukiem nav nedz iespējams, nedz vajadzīgs. Tauki ir nepieciešami Jūsu organismam. Taču jāņem vērā to izcelsme, kvalitāte un uzņemtais daudzums.

Atgādināsim, ka liess ēdiens ir tāds, kurš nesatur vairāk par 15% tauku, bet trekns tāds, kurš satur vairāk par 25% tauku. Ņemiet vērā, ka uz traukiem pēc liesa ēdiena lietošanas nepaliek tauki un tos var nomazgāt bez mazgāšanas līdzekļu palīdzības.

Marvela Greja Diētas mājaslapā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu