Ar folkkoncertu sāksies mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2014»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Ar folkkoncertu šovakar plkst.19 Rīgas Kongresu nama Jaunajā zālē sāksies mūzikas un mākslas festivāls «Bildes 2014», informēja «Bilžu birojā».

«Bilžu» folkkoncerts, kas kopā aicina latviešu dziesminiekus, notiek gadu no gada, veidojot noturīgu tradīciju. Šie koncerti ne vien dod iespēju baudīt Latvijā zināmāko folkmūzikas dziesminieku sniegumu, bet pārsteidz ar jaunatklājumiem un kalpo arī kā iedrošinājums jauno dziesminieku paaudzei. Koncerta dalībnieki mājīgā atmosfērā priecēs klausītājus gan ar sev tuvām un īpašām, gan publikas mīlestību jau iemantojušām dziesmām.

Arņa Miltiņa vadībā folkkoncertā piedalīsies Kaspars Dimiters, Anta Eņģele, Dinārs Gulbis, Jānis Jansons, Maija Kalniņa, Agita Kaužēna, Uldis Kākulis, Helēna Kozlova, Ingus Kuplais, Elīna Līce, Ēriks Loks, Uldis Ozols, Egons Pičners, Austra Pumpure, Aivars un Uldis Punkstiņi, Silvija Silava, Silvestrs Sīlis, Haralds Sīmanis, Kristīne Sudmale-Locika un Kristaps Sudmalis, kā arī Sandra un Āris Ziemeļi.

Rīt, 22.oktobrī, plkst.19 paredzēts jauno dziesminieku koncerts, kura vadītājs būs Kārlis Kazāks. Koncertā uz skatuves kāps Laura Bicāne, Imants Daksis, Liene Dravniece, «El Mars», Ilze Farte, Mikus Frišfelds, «Goran Gora», Māra Upmane-Holšteine, Mārtiņš Križevics, Inese Mūrniece, «Diāna Sus», Edgars Šubrovskis, Jānis Uplejs, Lauris Valters un Gatis Zotovs.

Nākamajā dienā, 23.oktobrī, festivāls turpināsies ar blūza koncertu, kura vadītājs būs Ainars Pūpols. Viņš koncertā uzstāsies kopā ar blūza grupu. Uz skatuves kāps arī «The Blues Gang», «The Coco'nuts», «Elastic», Ira Krauja-Dūduma, «Lavrix Blues Band», Lorete Medne, «Mitrokhin's Master Band», «Mozambika», Ieva Sutugova un draugi, «The Quinters Vocada», Gints Žilinskis un Laimis Rācenājs.

Šī būs jau 29.reize, kad festivāls «Bildes» vienā pasākumā apvienos Latvijas dažādu muzikālo žanru izpildītājus un iepazīstinās klausītājus ar īpaši pasākumam izveidotiem kopprojektiem. Festivālā ik gadu piedalās citu radošo profesiju pārstāvji - mākslinieki, arhitekti, aktieri, fotogrāfi, žurnālisti, kā arī mūziķu bērni.

Festivālā būs apskatāma mūziķu un citu radošo personību veidotā izstāde «Bilžu sēta». Līdz 28.oktobrim izstāde būs apskatāma tirdzniecības centrā «Spice» un no 30.oktobra līdz 1.novembrim - Rīgas Kongresu namā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu