Oficiāli reģistrēta jaunā Privatizācijas aģentūras valde (6)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Šodien oficiāli reģistrēta jaunā Privatizācijas aģentūras (PA) valde, liecina «Firmas.lv» informācija.

PA valdes priekšsēdētājs ir līdzšinējais PA Komercdarbības dienesta vadītājs Vladimirs Loginovs, savukārt valdes loceklis - bijušais bankas «Citadele» padomes loceklis Ģirts Freibergs.

Līdz ar to PA valde ir lemtspējīga un tiesīga parakstīt «Citadeles» pārdošanas līgumu.

Kā ziņots, saistībā ar gaidāmo «Citadeles» pārdošanu pagājušajā nedēļā atkāpās līdzšinējā PA valde, taču šonedēļ jau tika atrasti jauni valdes locekļi.

Valdība pagājušajā nedēļā atbalstīja finanšu konsultanta «Societe Generale» rekomendāciju noslēgt pirkuma līgumu par «Citadeles» akciju pārdošanu ar starptautisku investoru grupu, kuras sastāvā ir ASV fonds «Ripplewood» un tā dibinātājs Tims Kolinss.

Kā iepriekš informēja PA, līguma projektā paredzēts, ka valsts par 75% akciju iegūs 74 miljonus eiro. Tāpat viens no līguma nosacījumiem paredz, ka investori nedrīkstēs vismaz divus gadus pārdot bankas akcijas.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V) šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam «Rīta panorāma» pieļāva, ka līguma par «Citadele» pārdošanu parakstīšana varētu notikt otrdien vai trešdien. Jautāta, vai šādā steigā PA valde paspēs iepazīties ar pārdošanas līgumu, Straujuma teica, ka Loginovs strādājis pie līguma izstrādes, savukārt Freibergam ir pieredze darbā bankā «Citadele».

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu