Prezidents uzticas valdības lēmumam pārdot «Citadeli» (45)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš uzticas Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (V) un viņas valdības lēmumam pārdot banku «Citadele», intervijā Latvijas Televīzijas «Dienas ziņām» pauda Bērziņš.

Prezidents tomēr atzina, ka bankas pārdošana nav bijusi pietiekami izskaidrota sabiedrībai, norādot, ka tās ir ne tikai biznesa, bet arī valsts intereses, kuras sarežģīti padarīt pilnībā publiskas.

Bērziņš pastāstīja, ka vēlas, lai bankā būtu investori, kuri to attīstītu. Tas būšot redzams jau tuvākajā laikā. Prezidents atzina, ka valsts neatgūs naudu, kura ieguldīta bankā, tāpēc tās pārdošanas cenas atšķirība nav tik svarīga, kā iespējamie nākotnes ieguvumi banku pārdodot.

Jau ziņots, ka parakstīts līgums par valstij piederošo bankas «Citadele» akciju pārdošanu valdības izraudzītajai 12 starptautisku investoru grupai un «Ripplewoods Advisors LLC» par 74 miljoniem eiro. Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banka savā īpašumā saglabās 25% bankas kapitāldaļu.

Pēc darījuma noslēgšanas «Ripplewood» piederēs 22,4% akciju, bet pārējiem starptautiskajiem investoriem - 52,6% bankas akciju.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu