Eiropas Kinoakadēmija balvai nominē sešas dokumentālās filmas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Eiropas Kinoakadēmija (EKA) nosaukusi sešas nominācijas kategorijā «Eiropas dokumentālā filma 2014».

Komisija, kuras sastāvā ir EKA valdes locekļi Antonio Saura (producents, Spānija) un Ada Solomona (Ada Solomon, producente, Rumānija), EKA biedre Signe Birge Sērensena (Signe Byrge Sørensen, producente, Dānija), kā arī dokumentālo filmu eksperti Klāss Danielsens (Claas Danielsen, Vācija), Alija Dērksa (Ally Derks, Nīderlande) un Žaks Lorāns (Jacques Laurent, Beļģija), ir izvirzījusi šādas nominācijas:

  • «Īstais daudzums vardarbības» (Just the Right Amount of Violence)

Dānija (01:19:31)

Scenārists un režisors: Jons Bangs Karlsens (Jon Bang Carlsen)

Producenti: Helle Ulstena (Helle Ulsten) un Jons Bangs Karlsens

Tā sauktie «interventi» naktī ielaužas priekšpilsētu mājās, izrauj no gultām dumpīgos pusaudžus un pret viņu gribu aizved tos uz pāraudzināšanas iestādi Jūtas štatā.

  • «Visuma pavēlnieks» (Master of the Universe)

Vācija/Austrija (01:28:00)

Režisors: Marks Bauders (Marc Bauder)

Producenti: Marks Bauders un Markuss Glāsers (Markus Glaser)

Tieši investīciju baņķieri, un nevis politiķi, armijas vai pat veselas valstis, ir patiesie Visuma pavēlnieki.

  • «Par cilvēkiem un karu» (Of Men and War)

Francija/Šveice (02:21:40)

Scenārists, režisors un producents: Lorāns Bekjū-Renārs (Laurent Bécue-Renard)

Divpadsmit kaujas veterānus, kuri mēģina rast mieru ar sevi, savu pagātni un savām ģimenēm, vēl ilgi pēc frontes pamešanas nomoka dusmas.

  • «Romas apvadceļš» (Sacro GRA)

Itālija/Francija (01:33:00)

Režisors: Džanfranko Rosi (Gianfranco Rosi)

Scenārists: Nikolo Baseti (Nicolo Bassetti)

Producenti: Marko Visalbergi (Marco Visalberghi) un Karole Solive (Carole Solive)

Milzīgais loka ceļš ap Romu «Grande Raccordo Anulare» jeb GRA un neredzamās pasaules un nākotnes sapņi, kas norisinās šajā nebeidzamā nemiera pilnajā rajonā.

  • «Gaidot augustu» (Waiting for August)

Beļģija (01:22:00)

Scenārists un režisors: Teodora Anna Mihaja (Teodora Ana Mihai)

Producenti: Hanne Flipo (Hanne Phlypo) un Antuāns Vermēšs (Antoine Vermeesch)

Mātes prombūtnes laikā Džordžiānai nākas uzņemties ģimenes galvas lomu un atbildību par saviem sešiem brāļiem un māsām, kuri kopā ar viņu dzīvo sociālajā mājā Bakeu nomalē, Rumānijā.

  • «Mēs nākam kā draugi» (We Come as Friends)

Austrija (01:45:00)

Scenārists, režisors un producents: Hūberts Zaupers (Hubert Sauper)

Zinātniskās fantastikas odiseja paštaisītā lidaparātā.

Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā 13.decembrī Rīgā norisināsies Eiropas Kinoakadēmijas balvu pasniegšanas ceremonija, un tas ir rosinājis Latvijas kino profesionāļus iespējami daudzveidīgi prezentēt Latvijas kino starptautiskajā vidē. Decembrī Rīgas Starptautiskā kino festivāla (Rīgas SKF) ietvaros notiks Latvijas Nacionālais filmu festivāls «Lielais Kristaps 2014», tiks rādīta Eiropas Kino akadēmijas balvai nominēto filmu programma un retrospektīva, Ziemeļeiropas bērnu un jauniešu filmu programma, filmu festivāla 2ANNAS īpaši Rīgas SKF sarūpētas filmu programmas un īpaši scenāristiem veltīts nozares pasākums, kā arī Nacionālā Kino centra sagatavota plaša festivāla industrijas programma – lekcijas un radošās darbnīcas pasaules klases kino nozares pārstāvju vadībā. Gada nogalē Rīgā pulcēsies ārvalstu kino profesionāļi, lai ar Latvijas kino industrijas pārstāvjiem veicinātu starptautisku kopprojektu rašanos.

12.decembrī kinoteātrī Splendid Palace (Elizabetes ielā 61) notiks publisks kino seanss ar Eiropas Kinoakadēmijas goda viesa par mūža ieguldījumu piedalīšanos. Sagaidot kino gada kulminācijas pasākumus Rīgā, Splendid Palace izsludinājis akciju – Eiropas kino biļete, aicinot ikvienu šoruden atklāt Eiropas kino, līdz 30.novembrim noskatīties trīs Eiropas filmas Splendid Palace un laimēt ielūgumus uz 12.decembrī gaidāmo Īpašo filmas seansu ar Eiropas Kinoakadēmijas goda viesa par mūža ieguldījumu laureātu. Vairāk par akcijas noteikumiem: www.splendidpalace.lv

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu