Zviedrija grib aizliegt «spaisu» (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: paulbence, CC BY-NC 2.0

Pēc diviem plašu rezonansi izraisījušiem fatāliem pārdozēšanas gadījumiem Zviedrija lūgusi Eiropas Savienību (ES) padarīt raitāku procedūru, kādā tiek lemts par sintētiskās marihuānas jeb «spaisa» sastāvā esošo vielu aizliegumu.

Veselības ministrija pirmdien pavēstīja, ka tā ir lūgusi Briseli klasificēt kā narkotikas atsevišķus produktus, kas minēti sabiedrības veselības dienestu ieteikumos. Tajos 24 kanabinoīdi un septiņi katinoni kvalificēti kā bīstamas vielas.

Zviedrijas valdība vēlas «paātrināt procedūru, proti, lai laiks, ko Eiropas Komisija velta aizlieguma ieviešanai, tiktu samazināts uz desmit dienām parasto trīs mēnešu vietā,» norādīja ministrija.

Jautājums par «spaisa» lietošanu pēdējo nedēļu laikā Zviedrijā nonācis sabiedrības uzmanības centrā. Tas noticis pēc tam, kad pārdozēšanas rezultātā dzīvību zaudējuši divi 18 un 22 gadus veci vīrieši.

Sintētiskajā marihuānā, kas ir pazīstama arī kā «spaiss», K2, «Jukatanas uguns», «Mēness akmeņi» un «Svētlaime», ir tādi paši aktīvie elementi kā dabīgajā marihuānā, tomēr tā ir krietni indīgāka.

Vairākas valstis nesekmīgi centušās aizliegt sintētiskās marihuānas tirdzniecību, kas esot paredzēta tam, lai to dedzinātu kā vīraku, nevis smēķētu.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu