Parlamentārās izmeklēšanas komisiju saistībā ar bankas «Citadele» pārdošanu vadīs Kūtris (33)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Par parlamentārās izmeklēšanas komisijas saistībā ar bankas «Citadele» pārdošanu priekšsēdētāju ceturtdien ievēlēts deputāts Gunārs Kūtris (NSL), portāls «Apollo» uzzināja Saeimā.

Par komisijas priekšsēdētāja biedru deputāti šodien ievēlēja Jāni Trupovnieku (ZZS), bet par sekretāru – Imantu Parādnieku (VL-TB/LNNK).

Saeimas sēdē deputāti šodien apstiprināja sastāvu parlamentārās izmeklēšanas komisijai «Par valstij piederošo 75% bankas «Citadele» akciju pārdošanas procesa virzību, pārdošanas cenas un tālākpārdošanas aizlieguma termiņa noteikšanas kritērijiem, akciju pārdošanas līgumā ietvertajiem noteikumiem, izdevumiem pārdošanas konsultantiem un sabiedrisko attiecību pakalpojumiem pārdošanas procesā».

Komisijā strādās arī deputāti Inga Bite (LRA), Mārtiņš Bondars (LRA), Kārlis Krēsliņš (VL-TB/LNNK), Igors Pimenovs (Saskaņa), Edgars Putra (ZZS), Romualds Ražuks (V), Kārlis Šadurskis (VIENOTĪBA) un Silvija Šimfa (NSL).

Saeimas parlamentārās izmeklēšanas komisija par bankas «Citadele» pārdošanu izveidota 13.novembrī pēc 34 deputātu pieprasījuma un tā izveidota uz divpadsmit mēnešiem.

Saskaņā ar Saeimas Kārtības rulli parlamentārās izmeklēšanas komisijai ir tiesības atbilstoši tam noteiktajam uzdevumam uzaicināt un uzklausīt jebkuru personu, tajā skaitā arī privātpersonu, un, ja nepieciešams, pieaicinot lietpratējus, izdarīt revīzijas valdības, pašvaldību un privātajās iestādēs un uzņēmumos, ja privātās iestādes un uzņēmumi tieši vai netieši saņem valsts pabalstus, kredītus vai pasūtījumus vai piedalās valsts vai pašvaldību īpašuma privatizācijā.

Satversme noteic, ka Saeimai jāieceļ noteiktiem gadījumiem parlamentāriskas izmeklēšanas komisijas, ja to pieprasa ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.

Komentāri (33)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu