«Vienotību» turpinās vadīt Āboltiņa (232)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Partijas «Vienotība» priekšsēdētājas amatā vēl uz diviem gadiem šodien pārvēlēta tās līdzšinējā vadītāja Solvita Āboltiņa.

Par Āboltiņu nobalsoja 334 kongresa delegāti. Kopumā bija 489 derīgas vēlēšanu zīmes.

Par «Vienotības» domes priekšsēdētāju ievēlēts Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu un par kuru nobalsoja 482 delegāti. Savukārt priekšsēdētāja vietnieka amata ievēlēta Linda Medene, kura arī līdz šim ieņēma šo amatu.

Uz partijas vadītāja amatu šoreiz bija divi kandidāti - Āboltiņa un partijas valdes loceklis Andrejs Judins.

«Vienotības» valdē šodien ievēlēta arī Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V), bijušais Eiropas Savienības attīstības komisārs Andris Piebalgs, finanšu ministrs Jānis Reirs, Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Artis Pabriks, Saeimas deputāts Kārlis Šadurskis, iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis, satiksmes ministrs Anrijs Matīss, EP deputāte Sandra Kalniete, Saeimas deputāti Andrejs Judins un Edvards Smiltēns, bijusī parlamentāriete Ilma Čepāne, EP deputāts Krišjānis Kariņš, deputāts Aleksejs Loskutovs, kā arī Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāre Karina Korna.

Vairāki līdzšinējie valdes locekļi, kuri bija izvirzīti uz šo amatu arī šoreiz, netika pārvēlēti, piemēram, Saeimas deputātes Ilze Viņķele un Lolita Čigāne, Rīgas domes deputāts Olafs Pulks, kā arī EP deputāte Inese Vaidere.

Āboltiņa pēc kongresa žurnālistiem sacīja, ka šodien partija ievēlēju rīcībspējīgu valdi, tāpat kongress arī viņai paudis «pārliecinošu uzticību». Politiķe uzsvēra, ka viņai bija svarīgs cilvēku atbalsts, jo bija dažādi viedokļi par to, vai viņai jāturpina vadīt partija un arī viņa pati savulaik apdomāja šo jautājumu.

Taujāta par kongresā izskanējušo kritiku saistībā ar partijas darba organizāciju, Āboltiņa kategoriski noliedza, ka partijā nenotiek diskusijas par dažādiem jautājumiem. Viņa akcentēja, ka «Vienotība» stundām diskutē par dažādiem jautājumiem, tāpat plānots atsākt pulcēties partijas Saeimas frakcijas sēdēs arī pirmdienās, lai runātu par likumdošanas iniciatīvām.

Nevienam partijā netiek liegts vārds un nenotiek represijas, ja viedoklis ir atšķirīgs, apgalvoja politiķe. Komentējot politiķes Sandras Kalnietes teikto, ka citādāk domājošos partijā mēģinot apklusināt un notiek lilberāldemokrātisku cilvēku izstumšana, Āboltiņa oponēja, ka paši biedri mēģina apklusināt tos, kuri iebilst pret liberālās politikas aktualizēšanu un diskusijām. Kā piemēru viņa minēja frakcijas diskusiju par partnerattiecību reģistrāciju, kad bija «agresīva reakcija» pret konservatīvo viedokli.

Šodien, ieilgstot kongresam, nenotika plānotas debates, kuras «Vienotības» vietējās nodaļas vadītājs Juris Vidiņš aicināja pārcelt no kongresa nobeiguma uz tā sākumu. Šis ierosinājums ar balsu vairākumu tika noraidīts. Savukārt Āboltiņa uzskata, ka katrā organizācijā jābūt svētkiem un jābūt vietai, kur izmazgā netīro veļu - pirms kongresa notikušas četras reģionālās konferences, kur bija iespēja izrunāt šos jautājumus.

Arī Judins žurnālistiem pauda viedokli, ka šodien ievēlēta partijas valde, kas spējīga strādāt, un kopumā partijas vadības vēlēšanas atspoguļo delegātu gribu un visiem bija iespēja paust savu viedokli.

Vienlaikus Judins akcentē - svarīgi, lai turpmākajā darbā tiktu ņemts vērā izskanējusi kritika. «Ja mēs esam spējīgi saprast, kur ir mūsu problēmas, nepilnības, tad mēs varam problēmas risināt,» uzskata politiķis. Viņš gan uzsvēra, ka partija ir vienota, bet viedokļu dažādība ir un būs arī turpmāk, tāpēc svarīgi, lai partijas biedri varētu paust savu viedokli un tikt uzklausīti.

Kā ziņots, jautājums par partijas vadību aktualizējās tad, kad Āboltiņa netika ievēlēta parlamentā, tomēr uzreiz pēc vēlēšanām partijas valde pauda, ka valde neredz nekādu iemeslu, lai kaut kas mainītos šī politiskā spēka vadībā. Āboltiņa darbojās Saeimā mandātu nolikušā Jāņa Junkura vietā.

Komentāri (232)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu