Savas nelaimes apklusinām kā mākam un spējam. Daži ar ēšanu (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Cilvēki neēd pārmērīgi un napaliek resni tāpēc, ka viņi ir izsalkuši. Viņi pārēdās un paliek resni, jo viņi ir nelaimīgi. Varbūt vārds nelaimīgi ir nedaudz par «stipru», bet par laimīgiem viņus nosaukt nevar. Vairumam no viņiem ir patiesas emocionālas problēmas. Šis apgalvojums nav nekas jauns. Neviens «Viesturs Rudzītis» un «Lolita Neimane» vairs nestrīdas par to, ka liekā svara rašanās vairāk ir psiholoģiska, nevis fizioloģiska problēma.

Un tagad salieciet kopā to, ka īsti laimīgs jūs neesat un to, ka ēdiens ir viens no labākajiem antidepresantiem. Sanāk tas, ka, lai uz mirkli aizmirstos no kretīniskās ikdienas, jūs riktīgi pieēdaties. Un tā nav porcija, kas vajadzīga dabiskā izsalkuma remdēšanai. Tā ir 3 vai 4 reizes lielāka, jo tai ir jāremdina EMOCIONĀLAIS izsalkums.

Lai remdētu emocionālo izsalkumu ar kalorijām nepietiek, papildporcijā ir nepieciešamas arī emocijas. Jo spēcīgākas emocijas, jo labāk. Un tāpēc garšas kārpiņas jākairina kamēr vien tās var sajust saldi-sāļi-trekno burvību, kaut arī vēders plīst pušu.

Teiksiet tas nav normāli, tā nedrīkst, vajag taču domāt.

Var jau būt, bet mērķis ir sasniegts. Jo vienīgais par ko tagad varam padomāt ir spiedīgais smagums vēderā, kas maigi-smacējoši ieaijā un ļauj aizmirst ikdienas aktuālo stresu kā nebijušu.

Ir gudrinieki, kuri paziņo, ka cilvēkam tāpēc jau ir prāts un gribasspēks, lai viņš varētu kontrolētu ko un cik apēd. Šaubu nav, zelta vārdi. Tikai šiem cilvēkiem vairumā gadījumu nav, nekad nav bijušas un iespējams arī nebūs problēmas ar lieko svaru, jo viņi savu stresu un nepiepildītos sapņus var atļauties remdēt ar cita veida antidepresantiem.

Nesen satiku cilvēku, kurš paziņoja, ka saprātīgai būtnei nevajadzētu būt ar pārmērīgu svaru, jo inteliģentam cilvēkam jāprot valdīt pār sevi. Tajā pašā laikā šī saprātīgā būtne, lepni un acīm starojot, dižojās ar nesen iegūto firmas «Apple» jaunāko izstrādājumu, kaut arī iepriekšējais, nepilnu gadu iepriekš līzingā iegūtais, vēl nebija apmaksāts un joprojām nevainojami pildīja savas funkcijas.

Ar to es gribu teikt, ka mēs katrs savas nelaimes apklusinām kā mākam un spējam. Daži ar jaunu «BMW», daži ar «IPhone 6» un Kurpju pāri, bet daži ar eklēru vai «Nutellu».

Mēs vienmēr atrodam attaisnojumus un loģiskus argumentus saviem emocionālā izsalkuma remdēšanas paņēmieniem, bet citiem, lai tie kļūtu laimīgi, iesakām izmantot gribasspēku.

Un tagad iepauzēsim un padomāsim.

Vai ar gribasspēku ir iespējams pieveikt nelaimi?

Man ir ko teikt arī šajā sakarā, bet par to nākamajā ierakstā.

www.marvelgrey.com

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu