Valdība piešķir 1,6 miljonus Latvijas dalībai izstādē «World Expo 2015» (38)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Valdība šodien lēma piešķirt papildu 1,6 miljonus eiro Latvijas dalībai starptautiskajā izstādē «World Expo», kas nākamgad norisināsies Itālijas pilsētā Milānā, aģentūrai LETA pēc valdības sēdes atzina ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Papildu finansējums nepieciešams Latvijas paviljona būvniecības darbiem. Par Latvijas paviljona radošajām aktivitātēm izstādē «World Expo» atbildīgās komandītsabiedrības «Expo 2015» pārstāvis Ģirts Majors aģentūrai LETA pēc valdības sēdes atzina, ka saistībā ar būvniecības izmaksu palielināšanos iesaistītās puses izrādījušās situācijas ķīlnieces.

«Latvijas paviljona projekts tika izvēlēts pagājušā gada sākumā, bet pēc tam sekoja projekta saskaņošana Itālijā, jo Latvijas paviljonam ir jāatbilst visiem Itālijas normatīviem. Projektēšanas laikā nebija iespējams paralēli izvēlēties būvnieku, jo būvnieku izvēles procedūra bija atdalīta no projektēšanas,» skaidroja Majors.

Reizniece-Ozola informēja, ka valdība šodien piekrita Latvijas paviljona būvniecībai piešķirt papildu 1,6 miljonus eiro, taču 500 000 eiro no minētās summas tiks segti no nākamā gada budžeta. Tas nozīmē, ka arī Saeimai vēl būs jālemj, vai tā atbalsta no nākamā gada budžeta piešķirt papildu līdzekļus Latvijas paviljona būvniecībai.

«Ministru starpā bija asas diskusijas, bet atbalstošais lēmums tika pieņemts, ministru domām daloties. Es joprojām uzskatu, ka šāds projekts ir dārgs, neskatoties uz to, ka tas ir reprezentatīvs. Manuprāt, atdeve no šī pasākuma nebūs tik liela,» uzsvēra ministre.

Reizniece-Ozola arī norādīja, ka Ekonomikas ministrija vērsīsies Konkurences padomē, lai tā izvērtē iepriekš par nenotikušu atzītā Latvijas paviljona būvniecības iepirkuma pretendentu - SIA «RBS Skals Būvvadība» un Itālijas uzņēmuma «Paolo Beltrami S.p.A» - iespējamu vienošanos. «Abu uzņēmumu piedāvātās cenas bija ļoti līdzīgas. Ir pazīmes, kas liecina par vienošanos,» teica ekonomikas ministre.

Komentāri (38)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu