Austrālijas laikraksts publicē Muhameda karikatūru (63)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Reaģējot uz islāma ekstrēmistu sarīkoto slaktiņu franču satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā, austrāliešu laikraksts «The Weekend Australian» sestdien publicējis karikatūru, kurā attēlots musulmaņu pravietis Muhameds, kas strīdas ar Jēzu.

Bila Līka karikatūrā, kuras nosaukums ir «Labāk lūgsimies», redzams Jēzus, kurš tur Korānu un Muhamedam saka: «Es Tev jau sen teicu, ka tam vajadzīgs turpinājums». Tādējādi autors norādījis uz Bībeli, kas satur gan «Veco derību», gan «Jauno derību».

Savukārt Muhameds, vicinot laikrakstu, kura ievadraksts vēsta: «Pasaule karā», atbild, ka viņš šobrīd nevarot pievērsties cilvēktiesībām, jo viņu sitīšot krustā.

Savā ievadrakstā «The Weekend Australian» mudina Rietumus neizrādīt vājumu, islāmistu draudu priekšā atkāpjoties no savām pamatvērtībām un ierobežojot runas brīvību.

«Apzināti vai nē, viens no šī nozieguma visgraujošākajiem aspektiem ir tas, ka tas ķēris mūsu civilizāciju vietā, kas jau tā ir mūsu Ahileja papēdis – bezmugurkaulaina un pieaugoša tieksme pēc politkorektuma,» norāda laikraksts.

«Pēdējo gadu laikā, saduroties par pastāvīgi sašutušajiem, mūsu plurālistiskā demokrātija un brīvās sabiedrības pamazām ir piekāpušās smagi izcīnītās izteiksmes brīvības ziņā,» uzsver austrāliešu izdevums.

Savukārt pats Līks piektdien publicētajā komentārā norādījis, ka ekstrēmisti par savu mērķi apzināti izvēlējušies satīrisko žurnāli, kas ir «Rietumu civilizācijas pamatos esošās runas brīvības simbols».

«Smalka humora izjūta ir viena no augsti attīstītu, civilizētu cilvēcisku būtni raksturojošajām īpašībām,» uzsver karikatūrists.

Komentāri (63)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu