«Al Qaeda» draud ar jauniem uzbrukumiem Francijā (148)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā teroristu tīkla «Al Qaeda» filiāle »«Al Qaeda«Arābijas pussalā» augsta šariata amatpersona draudēja Francijai ar jauniem uzbrukumiem pēc islāmistu uzbrukumiem satīriskā laikraksta «Charlie Hebdo» redakcijā un ebreju lielveikalā, paziņoja interneta satura monitoringa grupa SITE.

«Jums būtu labāk izbeigt savu agresiju pret musulmaņiem, tad jūs, iespējams, dzīvosiet droši,» islāmistu vietnēs ievietotā video teicis Harits al Nadari.

Viņš neteica, ka grupējums ir atbildīgs par trīs dienas ilgušo vardarbību Francijā, kurā gāja bojā 17 cilvēki.

Tomēr viens no brāļiem, kas tiek turēti aizdomās par trešdien notikušo uzbrukumu «Charlie Hebdo» redakcijā, kurā gāja bojā 12 cilvēki, ir mācījies Jemenā, kur apmeklēja «Al Qaeda» apmācību nometnes, paziņoja avoti Jemenas drošības struktūrās, kā arī viņa bijušais studiju biedrs.

«Daži no Francijas dēliem izrādīja necieņu pret Allāha praviešiem, tādēļ grupa no ticības pilniem Allāha kareivjiem devās viņiem virsū, tad viņi iemācīja cieņu un izteikšanās brīvības ierobežojumu,» norādīja »«Al Qaeda«Arābijas pussalā» amatpersona.

Francijas elites drošības spēki piektdien veica operāciju divās ķīlnieku saņemšanas vietās, nogalinot divus brāļi, kas tiek turēti aizdomās par uzbrukumu satīriskā žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijai Parīzē, kā arī nogalinot ar brāļiem saistītu uzbrucēju, kas bija saņēmis ķīlniekus košera veikalā Parīzē, kur nogalināja četrus ķīlniekus.

Komentāri (148)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu