Potapkins neplāno nolikt deputāta mandātu (50)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Saeimas deputāts Sergejs Potapkins (S) turpinās darboties parlamentā un neplāno nolikt mandātu restorānu tīkla «Gan Bei» krāpšanas skandāla dēļ, kurā iesaistīta viņa sieva un saistībā ar kuru deputāta dzīvesvietā tika veikta kratīšana.

Potapkins aģentūrai LETA sacīja, ka turpinās darboties Saeimā, savukārt to, vai viņam par šo jautājumu notikusi saruna ar partijas vadību, politiķis nekomentē, norādot, ka tā ir partijas iekšējā lieta.

Taujāts, vai šī situācija nemet ēnu arī uz viņu pašu, deputāts uzsvēra, ka viņš neredz nekādu saistību ar to - viņa sieva strādājusi šajā uzņēmumā, bet ar deputāta darbību šai lietai nekādas saistības neesot. Sīkāk šo lietu Potapkins nekomentēja, aicinot sagaidīt izmeklēšanas rezultātus.

Partijas «Saskaņa» līderis Jānis Urbanovičs jau iepriekš izteicās, ka politiskais spēks neizdarīs nekādu spiedienu uz Potapkinu un netraucēs viņa pārdomām. Toreiz Urbanovičs norādīja, ka Potapkins esot apsvēris vairākus variantus, tostarp mandāta nolikšanu.

Savukārt Potapkins jau iepriekš skaidroja, ka viņa sieva ir algota darbiniece uzņēmumā, nav tā valdes locekle, savukārt neliels daudzums kapitāla daļu viņai piešķirts uzņēmuma motivācijas programmā.

Kā vēstīts, Finanšu policija uzskata, ka ar restorānu tīkla «Gan Bei» īpašniekiem saistīta organizētā noziedzīgā grupa katru mēnesi no uzņēmuma kases aparātiem izzagusi aptuveni 700 000 līdz 800 000 eiro skaidras naudas jeb 50% no mēneša apgrozījuma.

Finanšu policija pirms mēneša, 10.decembrī, aizturēja septiņus šīs grupas dalībniekus, tostarp Saeimas deputāta Potapkina sievu Gaļinu Karmaču, kuru dēvē par vienu no organizētā noziedzīgā grupējuma vadītājām. Sākotnēji Karmačai tika piemērots apcietinājums, vēlāk drošības līdzeklis tika nomainīts uz aizliegumu izbraukt no valsts.

Pēc prokuratūras lūgumu Saeima vienbalsīgi arī atļāva veikt kratīšanu Potapkina un Karmačas dzīvesvietā.

Komentāri (50)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu