Straujuma: Parīzē izjustā kopības sajūta iedvesmo cīņai pret terorismu (56)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Stāvot Parīzes ielās kopā ar gandrīz diviem miljoniem cilvēku un 50 valstu līderiem, rodas kopības sajūta, lai cīnītos pret terorismu un par vārda brīvību, aģentūrai LETA šovakar telefonsarunā no Parīzes atzina Latvijas Ministru prezidente Laimdota Straujuma (V).

«Sajūtas ir neaprakstāmas, rodas kopības sajūta ar visu pasauli,» uzsvēra premjerministre.

Straujuma norādīja, ka viņai ir liels prieks par iekšlietu ministru Rihardu Kozlovski (V), kurš kopā ar citu valstu nozares ministriem spriedis, kā novērst šādas situācijas. «Viņi pieņēma lēmumu tikties, iespējams, jau pavisam drīz, lai pārrunātu konkrēto rīcību,» piebilda Straujuma.

Tāpat Ministru prezidente uzsvēra, ka «jādomā, kur kopā mēs ejam». Starp reliģijām valda pretrunas, tomēr kopējais agresivitātes apjoms pieaug, viņa sacīja. Kā piemēru Straujuma minēja Latvijā izstrādāto pētījumu par agresivitāti interneta komentāros. Tomēr tā nav tikai Latvijas problēma, tā tas ir arī citur, piebilda premjere.

Kā ziņots, Straujuma šodien devusies uz Parīzi, lai kopā ar vairāk nekā miljonu cilvēku no dažādām pasaules valstīm pieminētu teroristu asiņaino noziegumu upurus Francijā.

LETA jau ziņoja, ka Francijas policija piektdien atrisinājusi abas ķīlnieku krīzes, kuras bija izraisījuši islāmistu ekstrēmisti.

Damertēnengēlā, kas atrodas aptuveni 50 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Parīzes un 12 kilometrus no Šarla de Golla starptautiskās lidostas, policijas operācijā tika nošauti brāļi Šerifs un Saids Kuaši, kas tika turēti aizdomās par slaktiņu žurnāla «Charlie Hebdo» redakcijā.

Viņu sagrābtais ķīlnieks nebija cietis un tika atbrīvots.

Abi brāļi, kas trešdien noslepkavoja 12 cilvēkus, tika nošauti, kad viņi iznāca no tipogrāfijas, kurā bija ielenkti, un atklāja uguni uz policistiem, ziņo franču mediji.

Gandrīz vienlaikus policija sāka ķīlnieku atbrīvošanas operāciju Parīzes austrumos, kur košera pārtikas veikalā piecus vai sešus cilvēkus sagūstīja kāds bruņots vīrietis, kas, domājams, bija saistīts ar brāļiem Kuaši.

Komentāri (56)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu