Uzbrukums veikalam Parīzē: mediji publicē aizkustinošus stāstus (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Slēpjoties no uzbrucēja Amedi Kulibali, kurš uzbrukumā ebreju lielveikalam pagājušajā piektdienā nošāva četrus cilvēkus, vairāki veikala apmeklētāji bija atraduši patvērumu veikala saldētavas telpās, vēsta «Daily Mail».

Vairāki veikala apmeklētāji, tostarp arī divi bērni, izdzirdējuši šāvienus, metās uz saldētavas telpu, kur bija spiesti pavadīt stresa un baiļu pilnas piecas stundas -3 grādu temperatūrā. Tā kā viņi nezināja, vai no šejienes izkļūs dzīvi, tad visi gūstekņi piezvanīja saviem tuviniekiem, lai pēdējo reizi pateiktu, ka viņus mīl.

Mediji šonedēļ publicējuši vairākus stāstus par cilvēku drosmi un varonību uzbrukuma laikā. Cilvēki uzzināja par 22 gadus jauno veikala darbinieku Johanu Koenu, kurš centās šāvējam atņemt ieroci un tika nogalināts. Tāpat cilvēkus aizkustinājis stāsts par Lasanu Basiliju, kas veikala apmeklētājiem lika doties uz saldētavas telpu, tādējādi glābjot viņu dzīvības. Pēc tam, kad Basilijs bija paslēpis cilvēkus viņš, izmantojot liftu, ar kuru veikalā tiek izvadāta pārtika, izbēga no veikala telpām, lai nodotu policijai svarīgu informāciju par notikušo.

Vecāki, kas saldētavā slēpās kopā ar bērniem, darīja visu, lai viņiem būtu silti un viņi nebaidītos.

Jau ziņots, ka Amedi Kulibali nošāva policisti Malakofas pilsētā, bet pēc tam sagrāba ķīlniekus ebreju lielveikalā. Apšaudē ar policijas specvienību tika nogalināti pieci cilvēki, tostarp ķīlnieku sagrābējs, bet četri cilvēki smagi ievainoti.

Policija ir izsludinājusi meklēšanā Kulibali partneri Hajatu Bumedīni, kura šobrīd atrodas Turcijā, sestdien paziņoja anonīms avots Francijas policijā.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu