FIB atklāj Parīzes teroraktu iedvesmotāja slēptās kaislības (60)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

No ASV Federālā izlūkošanas biroja (FIB) nopludināti materiāli, kas atklāj, ka musulmaņu priesteris, kurš iedvesmoja uzbrucējus veikt terora aktus «Charlie Hebdo» redakcijā, vairākkārt tiesāts par prostitūtu pakalpojumu pirkšanu, vēsta ārvalstu mediji.

FIB atklājis, ka ASV dzimušais radikālais musulmaņu garīdznieks Anvars al Avlaki iztērējis tūkstošiem dolāru, pērkot prostitūtu pakalpojumus ASV.

Anvars al Avlaki vismaz septiņas reizes pircis prostitūtu pakalpojumus Vašingtonā, tas noticis laika posmā no 2001.gada novembra līdz 2002.gada februārim. Brāļus Kuaši, kuri veica terora aktu Parīzē, viņš saticis laikā, kad tie trenējās «Al Qaeda» nometnē Jemenā.

Kāda prostitūta atklājusi FIB, ka Al Avlaki 2001.gada decembrī un 2002.gada janvārī samaksājis viņai 300 ASV dolāru, lai paskatītos, «kā viņa pašapmierinās».

Prostitūta toreiz pie sevis esot nodomājusi, ka viņš ir ļoti līdzīgs Osamam bin Ladenam. Par intīmu tuvību ar prostitūtu Al Avlaki viņai samaksājis 400 ASV dolāru. Viņš esot bijis «ļoti laipns».

Al Avlaki ticība precētajam piecu bērnu tēvam neesot bijis šķērslis intīmām attiecībām ar sievietēm par naudu.

1996. un 1997.gadā Al Avaki arestēts par prostitūtu pakalpojumu pirkšanu Sandjego.

Anvars al Avlaki kopā ar dažiem no saviem līdzgaitniekiem tika nogalināts 2011.gada septembrī.

Komentāri (60)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu