Slinķu diēta - zaudē svaru guļot! (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: PantherMedia/Scanpix

Ir nācis klajā atkal jauns pētījums, kurā aplūkots, kā guļamistabas temperatūra var ietekmēt vielmaiņu un veselību. Gulēšana aukstā istabas temperatūrā var palīdzēt zaudēt svaru, atklāts pētījumā, kas publicēts veselības žurnālā «Diabet».

Pazeminot istabas temperatūru, kurā tu guli pa nakti, ir iespējams likt taukiem «strādāt», ražojot siltumu, tādā veidā organisms sadedzina taukaudus, tiek palielināts organisma metabolisms un uzlabota organisma vispārējā veselība.

Šajā pētījumā piedalījās pieci jaunekļi, kuri atradās Veselības klīniskajā centrā. Viņi tur pavadīja četrus mēnešus, uzturoties istabā ar klimata kontroli. Naktīs jaunieši gulēja tikai zem palagiem un bija ģērbušies slimnīcas apģērbā. Istabu temperatūra pirmajā mēnesī bija 24 grādi, otrajā – 19 grādi, trešajā 24 grādi, ceturtajā – 27 grādi. Dalībnieku ikdiena bija piepildīta ar ikdienišķām darbībā, vakarā viņi devās gulēt, viņu uzturā nebija nekādu izmaiņu.

Pētījumā tika pierādīts, ka aukstākā istabas temperatūrā pētījuma dalībnieku svars samazinājās.

Pētījuma autori apgalvo, ka vienkārši koriģējot apkārtējās vides temperatūru var zaudēt svaru. Tā varētu būt jauna stratēģija cīņā pret aptaukošanos, diabētu, un ar to saistītiem veselības traucējumiem.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu