Zināms, kur atrodas Parīzes ķīlnieku sagrābēja partnere (22)

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcija pirmdien apstiprināja, ka meklēšanā izsludinātā Hajata Bumadjana, kas ir partnere uzbrucējam, kuru Parīzes policija nošāva piektdien pēc tam, kad viņš saņēma ķīlniekus ebreju lielveikalā, pagājušajā nedēļā caur Turciju devusies uz Sīriju.

«Viņa 2.janvārī iebrauca Turcijā no Madrides. Ir attēli ar viņu lidostā,» Turcijas valsts ziņu aģentūra «Anadolu» citēja ārlietu ministra Mevluta Čavušolu teikto.

Čavušolu norādīja, ka 26 gadus vecā sieviete, kas ar Amedi Kulibali bija salaulāta islāmiska ceremonijā, bet ne pēc Francijas likumiem, apmetās viesnīcā Stambulas Āzijas daļas rajonā Kadikejā. Viņu pavadījusi vēl viena persona.

Pēc tam 8.janvārī jaunā sieviete devusies uz Sīriju, liecina viņas telefona sarunu ieraksti, stāstīja Turcijas ārlietu ministrs, neprecizējot, vai viņa robežu uz Sīriju šķērsoja vienatnē.

Anonīms avots Turcijas drošības struktūrās sestdien apliecināja, ka Bumadjana 2.janvārī iebraukusi Turcijā un, kā tiek uzskatīts, devusies uz Šanliurfu valsts dienvidaustrumiem un pēc tam uz Sīriju.

Tomēr Turcija viņu neaizturēja, jo laikus netika saņemta izlūkošanas informācija no Francijas, informēja avots.

Čavušolu teiktais apstiprina, ka Bumadjana bija ārpus Francijas laikā, kad sākās islāmistu uzbrukumi Parīzē. Francijas policijai sākotnēji bija aizdomas, ka sieviete varētu būt saistīta ar sava partnera Kulibali uzbrukumiem ceturtdien un piektdien, kad viņš nogalināja policisti, kā arī saņēma par ķīlniekiem cilvēkus košera veikalā, no kuriem četrus nogalināja.

Bumadjana tiek turēta aizdomās par līdzdalību sava partnera rīkoto uzbrukumu plānošanā.

Tomēr atšķirībā no iepriekšējiem paziņojumiem, ka viņa ir «bruņota un bīstama», anonīmi avoti Francijas policijā apstiprināja, ka, islāmistu uzbrukumu, kuros pagājušajā nedēļā Parīzē gāja bojā 17 cilvēku, laikā viņa, visticamāk jau bija Turcijā.

Rietumvalstis ilgstoši ir apsūdzējušas Turciju par nepietiekamu rīcību, lai iegrožotu džihādistu plūsmu ceļā uz pievienošanos grupējuma «Islāma valsts» kaujiniekiem Sīrijā.

Tomēr Turcija uzstāj, ka pašlaik ir pastiprinājusi drošību uz robežas, un vairākkārt ir teikusi, ka arī Rietumiem ir pienākums dalīties ar izlūkošanas informāciju.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu